GTX 1660Ti İ7 10700K Sistemde mavi ekran sorunu

İşletim sistemi
Windows 11
Makaleler
16
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7-7700 5.5Ghz All core -50 Co / ASUS Prime B650M-R/ Sapphire Nitro+SE RX 6800XT/ Gskill Trident Z5 RGB 2x16 32GB 6200Mhz CL 28 1.5Vdd / WD Blue SN570 500GB M.2/ Intel 660P 1TB M.2/ Cooler Master ML 240L V2/ MSI MAG A850GL 850W Gold Modüler/ Phanteks G360A/ Lenovo Legion R25i-30 180Hz/ Steel Series Arctis 5/ Steel Series Prime/ AOC GK500 Red Switch/
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1zC6qB6Q1Ts2s9liCEkxHLqA7nnhSZDzl?usp=sharing
RAM
Gskill Trident Z RGB 2x8 16GB 3200Mhz CL 16
SSD veya HDD modeli
İntel 660P 1TB SAMSUNG MZVLW256HEHP 256GB
Ekran kartı
MSI Gaming X GTX 1660Ti 6GB
Anakart
Gigabyte Aorus Elite AX Z590
İşlemci
İ7-10700K 5.0GHz
Şu ara cidden artık beni baydı desem yeridir. WinDbg ile minidump dosyalarını inceliyorum hata veren programlar bazen Battlefield 5 oluyor bazen RGB Fusion oluyor, bazen klavye yazılımı oluyor bazen de SteelSeries Engine hata veriyor hatalar sürekli değişken ama ana kaynağı saptayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:

Samsung SSD'nin yazması olması gerekenden düşük şüphelendirdi beni. Bir de DDU ile NVIDIA driverini kaldır 1-2 eski sürümü yükle. İmkanın varsa Samsung SSD'yi çıkart 1-2 gün mavi ekran hatası alıp almadığını kontrol et.

DDU ile sürücüleri kaldırıp eski sürücüleri denedim pek fayda etmemişti. Samsung olanda Windows kurulu. Hocam kesin emin miyiz SSD kaynaklı olduğuna. Chipset sürücüleri vesaire tetikliyor da olabilir mi sizce?

HD sentinel ile yazma hızını bir test edeyim bakalım bir şeyler çıkacak mı?

Minidump dosyalarında belirgin bir hata göremedim açıkçası. Kendini belli eden disk gibi görünüyor, eaanticheat programını kaldırabilirsin ek olarak.

Minidump dosyalarında belirgin bir hata göremedim açıkçası. Kendini belli eden disk gibi görünüyor, eaanticheat programını kaldırabilirsin ek olarak.

Benim de açıkça şaşırdığım durum bu tam anlamıyla belirli bir sorundan ziyade birden fazla sorun var. Eaanticheat BF5 girerken otomatik maalesef açılıyor. O sorun önceden EA kaynaklıydı ama çözdüler. Şimdiler en çok RGB Fusion ve klavye kulaklık yazılımları tetikliyor. Ayrıca Sfc Scannow ile de bir tarama yaptım.

Hatalı kısımların başarı ile bulunduğunu ve onarıldığını belirtmiş komut sistemi. Dediğim gibi biraz kullanın sistemi baktınız hata almaya devam ediyorsunuz SSD'yi çıkartıp öyle kullanırsınız. Müsait vaktinizde bir de Memtest86 ile RAM'leri test edin.

Önceden Memtest denemesi de yaptım RAM'lerde bir problemde çıkmadı. Eğer bir hata alırsam bu sefer 256 GB SSD'yi iptal edip direkt 1TB olana geçiş yapacağım bir de öyle deneyeceğim. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Konu üzerinden yeni gelişmeler olunca sizlere burada etiket atarım hocam.

@GFYT Hocam yeni bir gelişme oldu. 3 gün önce format attım. Bir risk alıp tekrar Samsung SSD'ye Windows kurdum. Bu geçen 3 gün içerisinde mavi ekran yemedim.

Bugün Windows güvenliğinden çekirdek yalıtımdan bellek bütünlüğünü kapattığım an Battlefield 5 de mavi ekran yedim. Yediğim hata yine her zamanki gibi ntkrnlmp.exe. Çekirdek yalıtımdan bellek bütünlüğünü açtığımda mavi ekran sorunu yine gitti.

Aslında Bellek bütünlüğünü açık tutmak çok daha iyi ama sırf fazladan biraz daha FPS alayım diye kapatıyordum. Sizce de esas sorun Bellek bütünlüğü ile ilgili olabilir değil mi?

Son düzenleme:

Bellek bütünlüğü eğer cihazda sorunlu aygıt varsa mavi ekran verdirebiliyor. SSD'yi kasadan tamamen söktünüz mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…