GTX 1660Ti Isınma Sorunu

273047

Hectopat
Yeni bir sistem aldım Ryzen 5 2600'lü GTX 1660 Ti'lı. Ama boşta 50-55 derecelerde PUBG oynarken de ara sıra 80'i geçiyor. PC'yi aldım ki çok yorulmasın ama o da çok etkilemedi kasamda 4 tane 12cm fan var. Neden olabilir bu? Kasam çok kaliteli bir kasa değil ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir sistem aldım Ryzen 5 2600'lü GTX 1660 Ti'lı. Ama boşta 50-55 derecelerde PUBG oynarken de ara sıra 80'i geçiyor. PC'yi aldım ki çok yorulmasın ama o da çok etkilemedi kasamda 4 tane 12cm fan var. Neden olabilir bu? Kasam çok kaliteli bir kasa değil ne yapmalıyım?
Bende aynı kartı kullanıyorum, herhangi bir sorun olmuyor.
Ama yüksek ihtimalle kasa içerisinde hava sirkülasyonu sağlanmıyordur senin.
Kasanın yan kapağını açıp, bir dener misin acaba?

Tahminimce kasandaki fanların 3 tanesi önden içeri hava alıyor 1 tanesi egzoz fan dışarı atıyor. Tek bir fan, üç tane fanın içeri aldığı havayı dışarı atmaya yetmeyecektir diye düşünüyorum. Üste 1 fan daha ekleyin. Karta undervolt veya fan hızlandırma yapılabilir.

Modeli Nedir ekran kartinin ?

80 derece aslında o kadar korkulacak bir değer değil zaten havalar 40 derece üstü seyrediyor. Ayrıca kazanda mezar gibi herşeyi kapalı :) Üstüne fanları ekstrem performans fanı değil sıradan 12cm fan bence herşey normal.
Olmadı üstte yer varsa 12-14 Cm ekstra performanslı fan takabilirsin 2-3 derece max 5 derece düşürür belki sıcaklıkları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı