GTX 1660Ti sistem donuyor ve boot edilemiyor

namelessvenom

Yoctopat
Daha fazla  
Gün geçmiyor ki daha fantastik sorunlar ile karşılaşmayalım. Saygıdeğer donanimhaber ailesi sizden problemim hakkında yardım istiyorum. Hikaye şu şekilde:

Geçen akşam PC'yi normal bir şekilde kapattım, gün boyu stabil çalıştı. Herhangi bir problem yoktu. Sabah güç tuşuna bastığımda ise fanlar 3-4 saniye döndükten sonra kapatıyordu ve ekran da gelmiyordu. Acaba RAM'lerden biri mi yandı ne oldu diye önce güzelce PC'yi temizledim ve bir RAM'i çıkarttım. Sonra PC'yi açtım, çalıştı. RAM'i geri taktım yine çalıştı problemsizce. Bugün ise PC'yi kullanırken bir anda donuyor, 1 dk falan bekledikten sonra kendi kendine yeniden başlatıyor ve boot edilecek cihaz yok uyarısı veriyor. BIOS ayarına girip boot seçeneklerine baktığımda ise SSD görünmüyor. PC'yi kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açtığımda ise yine normal şekilde çalışıyor. Ancak donma işlemi tekrar gerçekleşiyor. Yani son durum olarak; PC donuyor, restart atıyor, bir süre dinlendirene kadar SSD görünmüyor ve boot edemiyor. PC'yi güç tuşundan kapatıp birkaç dakika bekliyorum ondan sonra açılabiliyor. SSD olarak Samsung 500 GB'lık bir SSD kullanıyorum. Acaba ısınıyor mu diye düşündüm ama Samsung Magician yazılımı ile sıcaklığını da kontrol ettim. 47 C° gözüküyor. Problem ne olabilir?

Ne olur ne olmaz sistemi de yazayım.

-Gigabyte B450 S2H

-Ryzen 5 5600 (stok fan)

-Gigabyte 1660 Ti

-16 GB DDR4 G.Skill RAM

-500 GB Samsung SSD (SATA)

-1 TB Kioxia SSD ( M.2)

-1 TB Seagate HDD

-Dark Force 600W PSU (dandik bir PSU ama 2018'de acil ihtiyaçtan aldım, bugüne kadar bir problem olmadı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Şunu bir deneyin; ilk başta PC nizi kapatın ve bütün kabloları çıkartın güç kablosuda dahil sonra güç düğmesine birkaç kez basın ve sonrasında 10 saniye kadar basılı tutun bu PC nizde statik elektriği atar sonrasında BIOS pilini cıkarın ve tekrardan takın sonra sisteminizi başlatın sorun düzelmiş olur düzelmez ise eğer cevaplayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Windows 10 22H2 (19045.4529) kullanıyorum. Durum tekrarladığında dediğinizi deneyeceğim. İlginiz için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…