GTX 2070 11500TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Rheia

Decapat
Sistemi Vatan Bilgisayar'dan toplayacağım. Oturduğum yerde sadece Vatan var. Bana sistemde yardımcı olur musunuz? işlemci olarak i7 8700 düşündüm

Burada tavsiye edilen firmalar güvenilir firmalardır, bir şekilde bu firmalardan alışveriş yapmaya çalışın, zor kazanılan parayı gidip Vatan da ziyan etmeyin.

Yeni pc toplama arifesindeyim,
toplamayı hedeflediğim pc’den bahsedeceğim,

Yaptığım hesaplamanın hatalı olduğunu düşünen kişiler lütfen gerekçeleri ile belirtirlerse bana farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

Anakart: ASUS PRIME B450-PLUS AMD B450 ( ATX olmasını istediğim için fiyat – performans olduğu gerekçesi ile seçtim. )

İşlemci: R5 2600 ( fiyat – performans olduğu gerekçesi ile seçtim.)

16 gb 3000 mhz ya da 3200 mhz ram

Ssd : ADATA 960 GB 520 mb okuma hızı ( 960 gb yeterli olmayacağını düşüne bilirsiniz. Ancak bu ssd 770 TL fiyat olarak uygun, tahminim önümüzdeki 2 – 3 yıl sonra bu alan yeterli olmayacaktır. O zaman geldiğinde tahminim bu gün 3200 mb hızlı olan 2 gb ssd’ler uygun fiyatlara düşeceğini beklediğim için bu seçimimim en verimli olacağını düşündüm.

Cpu : 80 plus corsair 650 watt ( şu an 320 tl ) fiyat performans ayrıca önümüzdeki 2 ila 3 yıl içinde tahminen yapacağım ekran kartı değişikliğini de rahatlıkla çalıştıracağını düşünüyorum.

Ekran Kartı :
Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING OC Beyaz 8G ( Bu ekran kartı bugün itibari ile peşin fiyatı 3600 TL)

ASUS GeForce RTX 2060 Strix OC ROG-Strix-RTX2060-O6G-Gaming 6GB ( Bu ekran kartı bugün itibari ile peşin fiyatı 2900 TL)

İki ekran kartı arasında şu an biraz kararsızım, bilgime göre en iyi fiyat performans kartı RTX 2060 ancak 2060 6 GB, 2070 8 GB yüksek görüntü kalitesi olan bazı oyunlarda doku kaliteleri en az 8gb istediğinde malum , görüntü kalitesini düşürerek oynayabiliriz ancak sistem toplama için para harcadığınızda daha aldığınız ilk anlarda bile ayarlarda azaltmaya gitmek keyifinizin azalmasına sebep olacak mı ? . Ayrıca en az 2 – 3 yıl belki de daha fazla bu kartı değiştirmeyeceğime göre bu sanki 2070 almak daha mantık olacak gibi. Sanırım son seçimim o anki maddi durumum kararımı netleştirecek.

Monitör konusu ise bence ekran kartından sonra en önemli parçası monitör.

zira görüntü kalitesi işlemeyi yapıp bize aynı kalitede yansımadığı sürece, işlem / performans kaybı olur diye düşünüyorum.
Açıkçası gönlümden geçen 27 inç 2k ,
Ancak işin içine ileriye dönük hesaplamalar girdiğinde 24 inç daha doğru bir şeçim olacağını düşünüyorum.

Nedenini aşağıda açıklamaya çalışacağım.

Araştırmalarıma göre 27 inç mönitör de 1080p yi tercih etmemekteler.

O zaman çözüm basit gibi geliyor 27 inç 2k alısın olur gibi.

Ancak kendi düzenleyeceğim sistemden yanıtlama çalışayım.

2016 yılında piyasaya çıkan The Division oyununda örnek vereyim.

Youte da yapılan fps testlerin bakıldığında,

RTX 2070 demiyorum RTX 2080 Tİ kartta 2K çözünürlük ortalama 90 fps vermekte.

Oyuncu olarak en azından 60 FPS almak isteyeceksin.

2k sana bu imkânı veremeyecek. Bu nedenle görüntü kalitesi yüksek oyunlarda zorunlu olarak 1080P de oynaman gerekecek.

27 inç seni 1080p’de mutlu etmeyeceğini düşünüyorum.

24 inç 2k Freesync ya da Gsync’li ve mümkünse 144 hz’lik bir monitör alır isen;

Ekran kartının shooter hariç 2k’da 30 fps’yi geçen mmo gibi oyunlarda 2k oynayarak oyunu zevkini arttırmış olursun. ( freesync ve gsync özelliği çok işine yaracaktır.)

Monitör’ü bedeli yukarıda belirttiğim özellikte bir monitör. 1800 TL ile 2500 TL arasında özelliklerine göre değişmekte. Bu nedenle bu monitör’ ü en az 5 sene kullanmamız gerekli.

Bunda 4 yıl sonra bir çok oyunu 2k da yüksek kalitede oynamak zor.

144 hz 2k da birçok oyunda kartın 2080Ti değilse hayal, o nedenle 144hz özelliğini çalıştırmak için 1080 p ile oynayacaksın.

Yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerle 24 inç 2k ( Freesync-Gsync)’li mönitör en doğru seçim olacağı kanatindeyim.

Gelelim 11.700 TL’lik konuya yukarıda bahsettiğim fiyatlar topladığımda 10.200 TL gibi bir rakama gelmekte ancak tabi seçtiğin ürünlere göre fiyatlar değişecektir.

Umarım kendi pc toplama araştırmalarım senin işine yarar.

Yeni pc toplama arifesindeyim,
toplamayı hedeflediğim pc’den bahsedeceğim,

Yaptığım hesaplamanın hatalı olduğunu düşünen kişiler lütfen gerekçeleri ile belirtirlerse bana farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

Anakart: ASUS PRIME B450-PLUS AMD B450 ( ATX olmasını istediğim için fiyat – performans olduğu gerekçesi ile seçtim. )

İşlemci: R5 2600 ( fiyat – performans olduğu gerekçesi ile seçtim.)

16 gb 3000 mhz ya da 3200 mhz ram

Ssd : ADATA 960 GB 520 mb okuma hızı ( 960 gb yeterli olmayacağını düşüne bilirsiniz. Ancak bu ssd 770 TL fiyat olarak uygun, tahminim önümüzdeki 2 – 3 yıl sonra bu alan yeterli olmayacaktır. O zaman geldiğinde tahminim bu gün 3200 mb hızlı olan 2 gb ssd’ler uygun fiyatlara düşeceğini beklediğim için bu seçimimim en verimli olacağını düşündüm.

Cpu : 80 plus corsair 650 watt ( şu an 320 tl ) fiyat performans ayrıca önümüzdeki 2 ila 3 yıl içinde tahminen yapacağım ekran kartı değişikliğini de rahatlıkla çalıştıracağını düşünüyorum.

Ekran Kartı :
Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING OC Beyaz 8G ( Bu ekran kartı bugün itibari ile peşin fiyatı 3600 TL)

ASUS GeForce RTX 2060 Strix OC ROG-Strix-RTX2060-O6G-Gaming 6GB ( Bu ekran kartı bugün itibari ile peşin fiyatı 2900 TL)

İki ekran kartı arasında şu an biraz kararsızım, bilgime göre en iyi fiyat performans kartı RTX 2060 ancak 2060 6 GB, 2070 8 GB yüksek görüntü kalitesi olan bazı oyunlarda doku kaliteleri en az 8gb istediğinde malum , görüntü kalitesini düşürerek oynayabiliriz ancak sistem toplama için para harcadığınızda daha aldığınız ilk anlarda bile ayarlarda azaltmaya gitmek keyifinizin azalmasına sebep olacak mı ? . Ayrıca en az 2 – 3 yıl belki de daha fazla bu kartı değiştirmeyeceğime göre bu sanki 2070 almak daha mantık olacak gibi. Sanırım son seçimim o anki maddi durumum kararımı netleştirecek.

Monitör konusu ise bence ekran kartından sonra en önemli parçası monitör.

zira görüntü kalitesi işlemeyi yapıp bize aynı kalitede yansımadığı sürece, işlem / performans kaybı olur diye düşünüyorum.
Açıkçası gönlümden geçen 27 inç 2k ,
Ancak işin içine ileriye dönük hesaplamalar girdiğinde 24 inç daha doğru bir şeçim olacağını düşünüyorum.

Nedenini aşağıda açıklamaya çalışacağım.

Araştırmalarıma göre 27 inç mönitör de 1080p yi tercih etmemekteler.

O zaman çözüm basit gibi geliyor 27 inç 2k alısın olur gibi.

Ancak kendi düzenleyeceğim sistemden yanıtlama çalışayım.

2016 yılında piyasaya çıkan The Division oyununda örnek vereyim.

Youte da yapılan fps testlerin bakıldığında,

RTX 2070 demiyorum RTX 2080 Tİ kartta 2K çözünürlük ortalama 90 fps vermekte.

Oyuncu olarak en azından 60 FPS almak isteyeceksin.

2k sana bu imkânı veremeyecek. Bu nedenle görüntü kalitesi yüksek oyunlarda zorunlu olarak 1080P de oynaman gerekecek.

27 inç seni 1080p’de mutlu etmeyeceğini düşünüyorum.

24 inç 2k Freesync ya da Gsync’li ve mümkünse 144 hz’lik bir monitör alır isen;

Ekran kartının shooter hariç 2k’da 30 fps’yi geçen mmo gibi oyunlarda 2k oynayarak oyunu zevkini arttırmış olursun. ( freesync ve gsync özelliği çok işine yaracaktır.)

Monitör’ü bedeli yukarıda belirttiğim özellikte bir monitör. 1800 TL ile 2500 TL arasında özelliklerine göre değişmekte. Bu nedenle bu monitör’ ü en az 5 sene kullanmamız gerekli.

Bunda 4 yıl sonra bir çok oyunu 2k da yüksek kalitede oynamak zor.

144 hz 2k da birçok oyunda kartın 2080Ti değilse hayal, o nedenle 144hz özelliğini çalıştırmak için 1080 p ile oynayacaksın.

Yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerle 24 inç 2k ( Freesync-Gsync)’li mönitör en doğru seçim olacağı kanatindeyim.

Gelelim 11.700 TL’lik konuya yukarıda bahsettiğim fiyatlar topladığımda 10.200 TL gibi bir rakama gelmekte ancak tabi seçtiğin ürünlere göre fiyatlar değişecektir.

Umarım kendi pc toplama araştırmalarım senin işine yarar.
Okuma fırsatı bulunca detaylı okuyacağım, iş güç yüzünden adapte olamıyorum, fakat bütçeniz yüksek ve yüksek butcelerde vatanda yapılan alışverişlerde ki zarar daha fazla oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı