GTX 550 Ti ekstra MOSFET soğutucu takarsak OC potansiyeli artar mı?

MonsterTR2

Kilopat
Daha fazla  
Bugün 550 Ti ASUS ekran kartımı macununu değiştirdim bir de bir sürü MOSFET var 2 3 tanesini soğutan MOSFET soğutucu var bu zamana kadar babam macun değiştiriyordu ama bu soğutucu padlari değiştirmemiş bende çıkardım temizledim onları. MOSFET'lere değmesinden dolayı heatsink sürtüyordu yani macunsuz takınca, macun sürüp taktım sürekli OC da çöken durduk yere çöken ekran kartı 1070 MHz gördü.

O stabil ayarda fan hızı düşürdüm biraz ısındı 63'den 66 ya falan çıktı ve OC çöktü. Yani uygulama kapandı FurMark. Şimdi diğerlerine de heatsink taksam ve minik de fan eklesem potansiyel daha da artar mı? Bana sanki MOSFET'lerin ısınmasından dolayı geldi daha da OC yapılamaması. Çünkü fan sonda iken iyi soğuturken stabil çalışan 1070 MHz de çökmeyen ekran kartı az daha ısınınca 64'den 66 ya çıkması için fan hızı düşürüyorum ve çöküyor. Daha önce de ekran akrtım çok ısınmıyordu arkadaşklar GPU'su bu sefer ekstra 5 6 derece GPU düştü MOSFET'lere macun sürüldü.
Bir de VRAM'lar diğer kişilere göre daha az OC oluyor acaba onlarada heatsink taksam potansiyel artırırmı yoksa sadece sıcaklık içinmi faydası olur.

Isı ile alakası yok 66 derece çok iyi bir değer. Voltaj vermen gerekiyor olabilir.

Voltaj fulde GPU ısısı evet düşük bana MOSFET'ten gibi geldi çünkü dedğim gibi eskiden 140'ı bile geçmeyen ekran kartı MOSFET soğucunun padalrıni atıp macun sürünce 1070 de sorunsuz. MOSFET'ler bir sürü ama 2 3 tanesini kapysayan minik bir soğutma var.
Bir de bu ekran karrtının Türkiye OC rekorunu kırmiş olabilir miyim Türkiye'de görmedim hiç bu kadar çıkan, genellikle normal soğutma ile 1050 gördüm Max yabancı forumalrda falan, bir sitedeki dünya rekorları listesinde nitrojanle tabii çok yükseğe çıkanlar var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela buradaki gigabayte kartta ne güzel koymuşlar MOSFET soğutucu büyük ihtimal ondan en iyisi bir tane alıp denemek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı