GTX 550 Ti için Core 2 Quad vs Xeon işlemci

Helioschwarz

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, GTX 550 Ti ekran kartım var ama Valorant, CS:GO gibi oyunlarda işlemcim yüzünden (E8400) sürekli 60 FPS'in altında oynayıp, FPS drop yiyorum. İşlemci alacağım ama hangisi oyunda daha iyi performans verir? Bütçem 170 TL. Modlanmış bir Xeon mu yoksa Core 2 Quad serisinden bir işlemci mi? Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

Selamlar, GTX 550 Ti ekran kartım var ama Valorant, CS:GO gibi oyunlarda işlemcim yüzünden (E8400) sürekli 60 FPS'in altında oynayıp, FPS düşmesi yiyorum. İşlemci alacağım ama hangisi oyunda daha iyi performans verir? Bütçem 170 TL. Modlanmış bir Xeon mu yoksa Core 2 Quad serisinden bir işlemci mi? Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

İNTEL QUAD CORE Q9400 2.66GHZ/6M/1333MHZ 775PİN İŞLEMCİ4çekirdek - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 915558526 Xeon'la aşağı yukarı aynı performansı veriyor.

Aynı frekansta çalışan ve aynı nesilden olan Xeon ve Q2C işlemciler arasında performans farkı olmaz. Xeon'un avantajı anakartlarının ve işlemcilerin 7/24 çalışmak üzere yapılmış olması, anakartlara birden fazla işlemci takılabilmesidir. Yoksa Xeon uçar kaçar bir işlemci değil

Xeon işlemcinin önbellek boyutu daha fazla ama benim termal macunum yok. Sizce bilgisayarcıda yaptırsam ne kadar tutar(ortalama fiyattan bahediyorum).

Xeon işlemcinin önbellek boyutu daha fazla ama benim termal macunum yok. Sizce bilgisayarcıda yaptırsam ne kadar tutar(ortalama fiyattan bahediyorum).

Galiba Xeon almam daha mantıklı ama termal macunum falan yok ve Core 2 Quad serisindeki işlemcilerde yanında termal macunda gönderiliyor. Core 2 Quad işlemci alsam daha mantıklı sanki çünkü aynı performansı veriyormuş neredeyse. Aldığım zaman biraz uğraşacağım için ailem de sıkıntı çıkarabilir çünkü.
Core 2 Quad Q9400 işlemcisini almaya karar verdim. Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Galiba Xeon almam daha mantıklı ama termal macunum falan yok ve Core 2 Quad serisindeki işlemcilerde yanında termal macunda gönderiliyor. Core 2 Quad işlemci alsam daha mantıklı sanki çünkü aynı performansı veriyormuş neredeyse. Aldığım zaman biraz uğraşacağım için ailem de sıkıntı çıkarabilir çünkü.
Bu işlemcilerin hepsi 2. el zaten. Yenisi yok ki yanında termal macunu da gelsin. Bu işlemciler ile yeni nesillerin performansları arasında devasa farklar var. O yüzden yeni uygulamalar için Xeon ve Quad Core arasında fark yok gibi bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı