GTX 560 Isınma Problemi

quuredo

Hectopat
Daha fazla  
Zotac GTX 560 AMP! Edition model ekran kartını kullanmaktayım. Sistem özellikleri aşağıdaki bileşenlerden oluşuyor:
  • Anakart: Asus PG41TM LX DDR3
  • İşlemci: Intel Xeon E5450 4.6Ghz
  • RAM: Kingston DDR3 4x2 1333MHz DDR3
  • Ekran kartı: (Zotac GTX 560 AMP! Edition)
  • İşlemci Soğutucusu: Cooler Master Hyper 212 LED Turbo
  • Güç kaynağı: Corsair VS650 650W 80+ (2018 Versiyonu)
  • Kasa: Sharkoon AI7000 Silent (Önde 2x14cm fan arkada 14cm egzoz fan)
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 1909 (18363.476)
Ekran kartında Artic MX-4 2019 Edition macununu uyguladım. Sorun şu ki Furmark testinde 5 dakikanın sonunda ekran kartı derecesi 96'yı görüyor. Kasa için hava sirkülasyonu iyi. Anakartın BIOS sürümü güncel (Xeon modlu BIOS), ekran kartı sürücüsü en son 391.35 sürümü kuruludur. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunu ne kadar ve nasıl sürdünüz?
Bir - iki sıkımlık sıktım sürdüm. Ardından kartvizit sayesinde GPU zarı üzerinde güzel bir şekilde yaydım, aynısını soğutucu bloğunun üzerine de uyguladım. Sonuç olacak çok kalın bir termal macun tabakası oluşmadı.
Oyunlarda hangi değerlere çıkıyor? Furmark oyundan daha fazla yorar kartı.
Oyun konusunda Euro Truck Simulator 2 oyununda 1080p çözünürlükte oyunda alınabilecek en yüksek ayarlarda (SMAA,TXAA benzeri ayarları kapalı.) oyun içi (sürüşte) 70-76 derece arasını görüyor. Lakin bu esnada maalesef ki ekran kartı fan devrini %75 de tutuyorum. Aksi halde otomatik devire aldığım zaman ciddi ısınmaya başlıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı