Ekran kartım eski bilgisayarımda bir zamanlar sorunsuz çalışıyordu. Şu son yıllarda sorun vermeye başladı. İlk önce oyun kapanıp Windows'tan uyarı mesajı alıyordum görüntü aygıtı yanıt vermeyi kesti diye. Daha sonra yeni kasa toplayınca bu kartı deneyeyim dedim belki sorunu çözerim diye. PCİ-E 3.0 x16 slotuna takınca masaüstüne bile gelemeden kapanıyor. Çok nadir de olsa açılıyor ve biraz kullandıktan sonra ekran kararıyor. Bilgisayar açık kalıyor ancak çalışmıyor. Sadece ekran mı gidiyor diye denemek istedim ve müzik açıp bekledim. Ses çıkışı kasadaki jack ve müzikte takıldı. Yani Windows'ta çöküyor. DC ve OC yaptım bir şey değişmedi. Tamamiyle rastgele kapanıyor. Sıcaklıkla alakası yok. Bazen 40°C'de bazen 65°C'de kapanıyor. Acaba kart kendisine güç yetiremiyor mu diye denemek için overvoltage yapıp clock'ları kıstım, yine fayda etmedi.
Sonra PCİ-e 2.0 x16 (x4 modunda) Slotuna taktım ve çok çok daha nadir kapanmaya başladı. Hatta OC'ladım ve şu anda yaklaşık 2 saattir stress test çalışmakta. Ama yinede tamamiyle rastgele zamanlarda çöküyor. Bu kartı PCİ-e 3.0 slotunda kullanmak için ne yapabilirim? Kartın sorunu ne olabilir?
PSU'um yeni ve 600W
Üzerinde test ettiğim işletim sistemleri: Win7, Win10
Tamamiyle farklı bileşenlere sahip sistemde de denedim. Tamamen çökmek yerine sadece oyun çöktü.