GTX 650 Ti 2 GB ve 1 GB Arasındaki Performans Farkı

BurakDemir16bjk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar gtx 650 ti 2gb bellek ve 1gb bellek arasında performans farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşünürsen elimde GTX650TI 2gb olanı var. Zotac modeli. Yeni kart aldım satmayı düşünüyorum. Mesaj atabilirsin.

VRAM bellek kullanan oyunlar da 2 GB bellek daha fazla FPS verir. Genel olarak ise iki model arasında fazla bir fark olmaz. 1 GB bellek günümüz koşulları için yetersiz, 2 GB olan modeli al.

VRAM'i yüksek olan daha yüksek fps vermez. Oyunlarda daha çok çözünürlük arttıkça lazım olur. Kısaca daha stabil pürüzsüz oyun oynarsın VRAM yertersizliğinden kasmalar yaşanmaz ve ekran kartı alırken VRAM en son düşünülmesi gereken özellik VRAM'i yüksek olan daha güçlü demek değil.

VRAM isteyen oyunlarda diğer modele göre bir kaç FPS fazla verir, bu fark fazla değil. Ekran kartında önemli olan GPU ve mimaridir. VRAM'i yüksek olan daha güçlüdür diye bir kural yok, böyle bir ifade de kullanmadım, senden öğrenecek değilim. Ne dediğimi iyi bilirim merak etme.

Ben de sana bi şey öğretmeye çalışmadım zaten alıntı yapmamın nedeni 2gb olanda daha fazla fps verir demişşin ben konuyu açan arkadaş daha iyi anlasın yanılgıya düşmesin diye daha fazla detaylıca anlattım yani o yorum sana değil konunun sahibine yönelikti. Sana gelince de yok benden öğrenecek değilmişşin yok ne dediğini iyi bilirmişsin ya kardeşim burası yarış pisti değil teknolojik bilgi paylaşım formu şöyle en ufak şeylerde hemen atarlanan, hemen yok benden daha iyimi biliyosun gibisinden havalara kapılanlardan utanç duyuyorum söylemek istediğini olgun bir tavırla da dile getirebilirdin.

@Latest Silver Öncelikle beni kastettiğini sandığım için öyle dedim, yanlış anladım, kusura bakma. VRAM konusuna gelirsek en fazla 3-4 FPS fark olur, onun dışında fark olmaz. DDR4 sistemlerde ise VRAM aşıldığında RAM'ler devreye giriyor.

VRAM'in gereğinden fazlası sana fazladan FPS değeri olarak geri dönmez fakat 2gb VRAM gerektiren bir oyunda 1GB sana sorun yaşatacaktır.

1366.768 monitör çözünrlüğüm var güncel oyunları bu kart ile rahat oynuyabilirmiyim

Grafik paketlerinin çok yer tuttuğu oyunlarda ve çözünürlüğün önemli olduğu yerlerde sorun yaşayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…