GTX 750 Sistem Mavi Ekran Sorunu Ve Oyunlarda Kasma Sorunu

ayrodinamik

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Sistemim de aşırı derece de gecikme sorunu var. Resimde de görüldüğü üzere (latencymon kullandığım program) ses çıkışı çok kötü. Pıtırtılı cızırtılı bir halde, ve ara ara mavi ekran alıyorum. Ayrıca büyük boyutlu dosyalar indirdiğim de çok küçük miktarlarda eksik indiriyor, oyun kurulumu yaparken sık sık hata alıyorum. En hafif oyunlar bile biraz kasıyor, sistemi ilk topladığımda böyle bir sorunum yoktu. Rahatça Battlefield, 4 Dying Light falan oynayabiliyordum. Sorunun neden kaynaklı olduğunu bulmak için nasıl bir yol izleyebilirim? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem özelliklerim:
İşletim sistemi: Win10Home(64bit)
Anakart: GIGABYTE G41M-COMBO DDR2-DDR3(1066-1333MHz)
CPU: Intel Core2Quad Q8400 2.66GHz
RAM: HiLevel (2X4)8GB 1333MHz O.C
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 2GB 128Bit GDDR5
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın ramlari eski ramlar için daha fazla destekli. DDR4 ve minimum 2133mhz olması en sağlıklısıdır. İşlemcin çok ama çok eski bu yüzden de mavi ekran hataları alıyor olabilirsin. Ekran kartında sorun olmayacağını düşünmekteyim. Gecikmede işlemci ve ramdan olduğunu düşünmekteyim. Anakartında çok eski. Yani ram işlemci ve anakartını değiştirirsen bu sorunun geçeceğini düşünmekteyim. Harddiskte sorun yok gibi 1tb ve 7200rpm iyi. Çözüm; Anakart İşlemci ve Ram değişimi.

Hiç format atmayı denedin mi? Ya da anakartında bir problem var mı?
Bu sorun uzun süredir var üzerinden çok format geçdi bu şekilde Windows 7 de kullandım aynı sorun vardı. Anakartımda fiziksel bir problem yok sadece stok soğutucunun bacakları kısa ve takarken biraz baskı uyguluyor işlemci soketinin arkasında hafif şişme oluyor.
İşlemci biraz kötü onun dışında RAM hız düşük ve HD Tune ile bad sector taraması ve sağlık testi yapın indirip.
Bad sector taraması yapmıştım defalarca bi sorun bulamadı.
Anakartın ramlari eski ramlar için daha fazla destekli. DDR4 ve minimum 2133mhz olması en sağlıklısıdır. İşlemcin çok ama çok eski bu yüzden de mavi ekran hataları alıyor olabilirsin. Ekran kartında sorun olmayacağını düşünmekteyim. Gecikmede işlemci ve ramdan olduğunu düşünmekteyim. Anakartında çok eski. Yani ram işlemci ve anakartını değiştirirsen bu sorunun geçeceğini düşünmekteyim. Harddiskte sorun yok gibi 1tb ve 7200rpm iyi. Çözüm; Anakart İşlemci ve Ram değişimi.
Üçünü de değiştirme şansım yok. Şimdilik bu üçünün arasından sorunlu parçayı bulma şansım var mı? Detaylı, RAM ve CPU durumunun analizini yapabileceğim bir program önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Bu sorun uzun süredir var üzerinden çok format geçdi bu şekilde Windows 7 de kullandım aynı sorun vardı. Anakartımda fiziksel bir problem yok sadece stok soğutucunun bacakları kısa ve takarken biraz baskı uyguluyor işlemci soketinin arkasında hafif şişme oluyor.
Bad sector taraması yapmıştım defalarca bi sorun bulamadı.

Üçünü de değiştirme şansım yok. Şimdilik bu üçünün arasından sorunlu parçayı bulma şansım var mı? Detaylı, RAM ve CPU durumunun analizini yapabileceğim bir program önerebilir misiniz?
AİDA64, techpowerup programları ile test yapabilirsin. Badsector ve sağlık taramasıda var.

AİDA64, techpowerup programları ile test yapabilirsin. Badsector ve sağlık taramasıda var.
Teşekkür ederim deneyeceğim.
RAM'lari tek tek deneyin kanalları değiştirip deneyin silgiyle anakarta giren kısımları nazikçe silip deneyin.

Anakart ve RAM leri değiştirdim denedim yine aynı, HDD'yi değiştirdim denedim aynı, SSD aldım sorun yine devam ediyor. Sadece CPU ve PSU'yu denemedim PSU'dan kaynaklanacağını sanmıyorum.
Acaba CPU'nun fiziksel olarak eskime ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim deneyeceğim.

Anakart ve RAM leri değiştirdim denedim yine aynı, HDD'yi değiştirdim denedim aynı, SSD aldım sorun yine devam ediyor. Sadece CPU ve PSU'yu denemedim PSU'dan kaynaklanacağını sanmıyorum.
Acaba CPU'nun fiziksel olarak eskime ihtimali var mı?
Hocam benim fikrimce sorun güç kaynağında olabilir. Çünkü belirttiğinize göre yine aynı sistem ile rahatça oynayabiliyormuşsunuz. Yani şuan güç kaynağınızda sorun çıktıysa gerekli gücü veremediği içim mavi ekran gibi hatalar alıyor olabilirsiniz. Ve gerekli gücü veremediği içinde performans alamıyor olabilirsiniz.

Hocam benim fikrimce sorun güç kaynağında olabilir. Çünkü belirttiğinize göre yine aynı sistem ile rahatça oynayabiliyormuşsunuz. Yani şuan güç kaynağınızda sorun çıktıysa gerekli gücü veremediği içim mavi ekran gibi hatalar alıyor olabilirsiniz. Ve gerekli gücü veremediği içinde performans alamıyor olabilirsiniz.
Ben PSU'nun içini açmışdım temizlemek için fakat bi kararma yanık falan göremedim, kapasitörlerde bi sıkıntı olabilir mi bilmiyorum.
Şunu merak ediyorum dediğim gibi değiştirip denemediğim PSU dışında bir de işlemci kaldı acaba işlemcinin eskimesi falan böyle bir sorun aşırı derece de sistem gecikmesi yapabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı