GTX 750 sistem mavi ekran

Ahmet inci

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Sistemim çok eski ama genel olarak sorunsuz bir sistem diyebilirim. Bu aralar oyunda veya video izlerken mavi ekran veriyor. Önceden çok nadir veriyordu 6 ayda 1 kere falan en son 3 ay önce format attım ekran kartı değişene kadar hiçbir hata almadım. Ekran kartı değiştikten sonra daha sık vermeye başladı. Ben harddiskten de şüpheliyim bazen tık tık ses geliyor okumuyor PC donuyor ama öyle rahatsız edecek sıklıkta olmuyor. Olduğu zaman SATA kablosunu çıkarıp takıyorum çok uzun süre bir şey olmuyor. Dump dosyası: minidump.rar
Sistem özellikleri:
  • AMD Phenom x4 9750
  • 2x2 DDR2 800 MHz RAM
  • 500 GB Seagate 7200 RPM Harddisk
  • GTX 750
  • Foxconn A6VMX anakart
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Komut satırını yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları yazın.

Kod:
sfc /scannow

Ayrıca Windows 7 kullanıyorsunuz sorun hâla devam ediyorsa Windows 10 1803 sürümüne temiz kurulumla geçiniz.
Söylediğinizi yaptım. Windows kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı diyor. Bi kaç yabancı forumda power ın Sata güç kablosunda sıkıntı olabiliyor demişler harddisk değişse bile sorun devam eden varmış böyle bi ihtimal olabilir mi yani power ın Sata güç kablosunda sıkıntı olabilir mi? Bellek testinde sıkıntı çıkmadı harddisk de bad sector de yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı