Çözüldü GTX 750 Ti boşta 52 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

370063

Hectopat
Makaleler
1
Evet arkadaşlar, konuda belirttiğim gibi ekran kartım GTX 750 Ti boşta 45-55 arası seyretmeye başladı. Kartı ilk aldığım zamanlar (Haziran 2019) boşta 33 derece üstüne çıkmazdı. Yükte ise 65-75 arası seyrederdi. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra 37-43 arası boşta seyretmeye başladı. Ama bu günlerde ise biraz korkutmaya başladı beni. Boşta 44-54 derece arası geziyor. Acaba bunun sorunu ne olabilir, termal macunu da taze, yeni. Fanlarında toz da yok bir türlü anlayamadım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Tek fanlı Gigabyte modeli, yükte 70-80 arası geziyor.

Çözüm
Nvidia denetim masasından maksimum performansa aldıysanız o da kartın boştaki sıcaklığını baya etkiliyor istersen onu "uyarlamalı" seçeneğine alıp tekrar dene.
Şu anda uyarlamalı yaptım ve hala aynı seyrediyor, Core clock 1019 MHz, Memory clock ise 2700 MHz, hala düşmedi tuhaf. 15 dakika sonra yeniden başlatacağım.

Aradan 2-3 saat geçti ve şu anda optimum güç özelliği açıkken, Core clock +135MHz, Memory clock is +405 MHz ve sıcaklık değerleri boştayken Max 45 görüyor. Şu anda 44 ve 40 arası seyrediyor. Desteği olan herkese teşekkür ederim, sorun çözülmüştür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı