Gtx 750 Ti düşük FPS

Zeess

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkeze merhaba elimde:

• Gtx 750 ti
  • Amd phenom ii x4 925
  • Msi 870a-g54
  • Gskill 1333 mhz 4x2 ram
  • 1tb harddisk

Arkadaşlar oyunlarda aldığım fps degerleri normale göre düşük. Örneğin watch dogs ta lowda 25 fps civarı alıyorum. Gta 4 ultrada benchmark da 35 fps göstermesine rağmen oyunda 25 fps alıyorum. Crysis de açık ortama çıkınca lowda bile olsa 20 fps düşüyorum. Sorunun cevabını bilen biri varsa lütfen söylesin.

Peki işlemcime çekirdek açma gibi bir işlem uygulasam düzelirmi?
Overclock yapsam sorun ortadan kalkar mı?

Şahsen ben denedim o işlemi. [Çözüldü] UNPark CPU Nedir? | Technopat Sosyal Konusu burada. Ama işe yaramaktan çok zarar verdi. 4 çekirdekli işlemcimi 2 çekirdekli görmeye başladı. Bu 4 ve daha fazla çekirdek için işe yarar diye düşünüyorum. Ayrıca oyundayken işlemci ve ekran kartı kullanımını bizimle paylaşabilirsen yardımcı olmaya çalışırız.

Söylediklerinizi pek anlayamadım.Biraz daha açıklarmısınız?

Söylediklerinizi pek anlayamadım.Biraz daha açıklarmısınız?

Şöyle ki; işlemciniz düşük bir işlemci o ekran kartına göre. Eğer işlemci kullanımınız %100 iken, ekran kartı kullanımınız %80-90 dan aşağıda ise, burada darboğaz var demektir. Overclock ile bir miktar da olsa hafifletilebilir ama tavsiyem işlemcinizi değiştirmeniz yönünde olur.

Şu anda malesef ki bütçem yok overclock yaparsam fps değerlerim ne kadar artar peki ?

Birde overclock nasıl yaparım ve tehlikeli midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…