GTX 750 TI, DX12 destekliyor mu?

haydar

Kilopat
GTX 750 TI kullanıyorum ve Windows 8.1'den Windows 10'a yükselttim sistemi. DX12 desteklediğini nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı alırken ekran kartının başlığında yazar mesela "Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı" diye yazar.

Ekran kartı alırken ekran kartının başlığında yazar mesela "Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı" diye yazar.

Orada DX11 yazması kartın DX12 desteklemediğini mi gösterir?

Gtx 750 Ti Directx12 destekliyor.

NVidia Fermi-Kepler-Maxwell mimarisi ( Geforce GTS 450 ve sonrası)

AMD tarafında da HD7000 ve üzeri tüm AMD kartlar

İntel tarafında da Intel Haswell ve Broadwell IGP( HD4000 ve 5000) DX 12 Destekliyor

O kart çıktığı zamanlar DirectX 11 vardı. Windows 10'un da çıkmasıyla birlikte DirectX 12 çıktı ve birçok kart DirectX 12 desteği de sunmaya başladı. Maxwell mimarisine sahip olan bu kart yeni bir karttır ve doğal olarak DirectX 12 desteği sunmaktadır.

Kart 1. nesil maxwell mimarili GM107 grafik işlemci kullanıyor Directx12' yi diğer maxweller gibi donanımsal desteklemiyor ama yazılımsal olarak destekliyor. Sadece 2. jenerasyon GM200 serisi maxwell kartlar Directx12' yi hem yazılımsal hemde donanımsal destekliyor.

Yükseltmeden sonra 2 saat kullandım, görüntü kalitesinde biraz artış var. Seçenekleri ve windows 10 görünümü hoşuma gitti ama oyundaki performansta pek değişiklik göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…