Merhaba arkadaşlar, Steam üzerinden BF4 ve Shadow of Mordor oyununu alıcam ama sistemimde kasmalar olur mu ve hangi ayarda kaç FPS'de oynarım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ?
İşlemciyi o kadar artırıp ekran kartını kısman mantıksız bence. Oyunlarını çoğunlukla ekran kartı etkileyecektir. Ya R9 270x'e falan çıkıp işlemciyi düşür ya da GTX 760'a çık. İşlemciyi de FX 8320 veya İntel'den daha düşük bir işlemci seçebilirsin (i3 4160). Ayrıca işlemcinde K ibaresi yok, H81 bir anakart da alabilirsin. Bu bileşenlerden kısıp ekran kartını kesinlikle artırmalısın. Ne anakart, ne de işlemci FPS'ni çok etkilemez.
Ben aşağıdaki ayarlarda 1920x1080 çözünürlüğünde Shadow of Mordor'u 40-50FPS civarlarında oynuyorum i3-4130 işlemci ve GTX 750Ti-PH ekran kartı ile. Bu kart tek fanlı olan GTX 750Ti, sen ise tahminen 45-55, belki maksimum 60FPS görürsün bu ayarda 1920x1080 çözünürlüğünde. Monitör çözünürlüğün düşükse daha yüksek performans alırsın hatta bazı ayarları bir üst kademeye çıkartma şansın olur.