GTX 750 Tİ ETS 2 takılma sorunu

Sinan Ergin

Hectopat
Daha fazla  
Euro Truck Simulator 2 oyununu en full ayarlarda açtığım zaman bir saniyelik sürekli takılmalar oluyor. Ayarları ortaya aldığım zaman da takılmalar yine devam ediyor. Şehrin içinde giderken detayın fazla olduğu yerlerde 30 ile 50 arası FPS veriyor bazen bir anda 15 e felan düşüyor şehir dışında detayın az olduğu yerlerde 50 ile 100 FPS arası alıyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla işlemcim ekran kartımın hızına yetişemiyor. İşlemci darboğaz yapıyor diye düşünüyorum.

Sistemimin özellikleri şunlar:

İntel Core i3-2120 CPU 3,30 Ghz
DDR3 1600 Mhz 4+4 toplam 8GB RAM
Asus Nvidia GeForce GTX 750 Tİ
ASUSTeK COMPUTER INC. BM6820_BM6620_BP6320 Rev x.0x
Windows 7 Professional 32 bit orjinal değil

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sisteminden olabilir. Orjinal değilse etkinleştirerek orjinal yapabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izle.

O işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz olacağını sanmıyorum. Olsada çok az olur onunda oyuna etkisi bu kadar fazla olmaz. Tahminimce arka planda bilgisayarının yaptığı işlemlerden kaynaklı bir sorun. Arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı dene. Tabiki mutlaka birde ekran kartı driverlerini güncelle ve oyunu son sürüme yükselt korsansa son sürümü indir.

O işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz olacağını sanmıyorum. Olsada çok az olur onunda oyuna etkisi bu kadar fazla olmaz. Tahminimce arka planda bilgisayarının yaptığı işlemlerden kaynaklı bir sorun. Arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı dene. Tabiki mutlaka birde ekran kartı driverlerini güncelle ve oyunu son sürüme yükselt korsansa son sürümü indir.
arka planda çalışan bir uygulama yok oyun orjinal ekran kartı driverlarım da güncel ama yine sıkıntı aynı

Oyun orjinal mi?
evet orjinal

Bahsettiğiniz sorunun sisteminizle bir alakası olmadığını düşünüyorum. Ama işletim sistemiyle alakalı durumlar olabilir. Göremediğiniz windowsun arka plan işlemleri vs sebep olabilir bu duruma. Diğer alternatifler ise bir virus olabilir veya antivirus programı kullanıyorsanız o anlık bir taraması falan bir iki saniyelik fps düşüşlerine sebebiyet verebilir. Size verebileceğim tavsiye bir antivirus ile temizlik yapın. Eğer yine düzelmezse windows 10 a geçmenizi öneririm. Hem oyunlarda falan daha fazla performans alırsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı