GTX 750 Ti görüntü gidip gelme ve performans sorunu

faga

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2017
Mesajlar
6
Aşağıda yazdığım bilgisayara sahibim. Abimin eski bilgisayarındaki Asus GTX 750 Ti OC 2 GB versiyonu alıp kendi bilgisayarıma taktığımda işler yolundaydı. P4 işlemci ile FurMark'a soktuğumda min 20, max 200, avg 100 FPS'lerdeydi. Min 20 olması da herhalde darboğaz olduğundandı diye çok kafaya takmadım. Kendi bilgisayarımda da günlük kullanırken bir sıkıntı olmazken oyunlara girdiğimde kart 3-2 sn'de bir kapatıp tekrar açılıyordu. Görüntü oyunlarda sürekli gidip geliyor. FurMark'a soktuğumda da min 22, max 30 FPS alıyorum. Sıkıntı acaba nerede? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
  • i5-2400
  • Pegatron Ipxsb-61 anakart
  • 6 GB RAM
  • 350 Watt Casper PSU (gerçekte kaç watt kim bilir)
  • ATI HD 6750 1 GB 128 bit ekran kartı
 
Marka belirtmemişsiniz ama hangi marka kullanıyorsanız oyun odaklı panelini kurmanızda fayda var (MSI Gaming App , Asus Tweeker , Gigabyte Gaming Center gibi) ardından sırasıyla bütün Frekans modlarını deneyin (Silent , Gaming , OC gibi) en stabil olduğunu düşündüğünüzle yolunuza devam edin.

Bu arada işlemciniz o kadar kötü değil. O karta darboğaz yapmayacaktır ki sentetik benchmarkta CPU'ya o kadar yük binmez.

Ayrıyetten geforce.com dan en son driverları kurduğunuza emin olun. (3D Vision kurmasanızda olur.)
 
Aynı PSU ile başka bir kartta deneyin, ve elinizdeki ASUS 750TI ile başka bir PSUda deneyin sistemi. Birinciyi yapmasanız da olur fakat denemeniz yararınıza. Eğer başka PSU ile çalışırsa PSU yetersizdir. Eğer güç tüketimi GTX750TI civarında olan bir kartla sorunsuz çalışırsa sorun karttadır.
 
Kartı başka bir psu ve işlemci ile denedim ve aldığım değerler avg 100 idi.Büyük ihtimalle anakartımdan kaynaklı sorunlu bir anakartmış zaten eski kartımı taktığımda işler yolunda gidiyor ASUS 750TI'ı taktığımda günlük kullanımda da bir sıkıntı yok ama oyunlara girince dediğim problem baş gösteriyor

ASUS marka ASUS Tweaker II'yi kurarak bütün modlarını denediğimde yine aynı sorun vardı.Günlük kullanımda sorunsuz fakat oyunlara girdiğimde görüntü 2-3sn sürekli geliyor gidiyor kart kapanıp açılıyor galiba anakartımla alakalı olabilir mi? Daha eski bir model işlemci ve anakart kombinasyonuyla denediğimde dahi FurMarkda avg 100 fps almışken bu pcde alamamam beni şaşırttı.Daha yüksek güç tüketen pci2.0 girişli eski kartı taktığımda hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyor anakartım pci 2.0 girişli bios update gerekiyor 3.0 için fakat internette bu anakarta bios update yapan herkes kartını yakmış durumda neredeyse eski kartı taktığımda hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…