GTX 750 Ti GTA 5 Peformans Sorunu

mtk007

Hectopat
Herkese merhaba. Ben GTX 750 Ti FTW modelini kullanıyorum. Fakat oyunlarda 1080p değil 900p'de oynuyorum çünkü monitörüm 1080p değil. Fakat ben GTX 750 ti'ın Technopat'ta yapılan testlerini izlediğimde aynı FPS değerlerini alıyorum. 900p'de benim daha yüksek FPS almam gerekmiyor mu ? Örneğin GTA 5'de ayarlarım şu şekilde:

Res: 1600x900

Population Density: Full
Population Variety: Full
Distance Scaling: Full

FXAA: ON
MSAA: OFF
Vsync: OFF
Texture quality: Normal
Shader quality: Very high
Shadow quality: High
Reflection quality: Very high
Reflection MSAA: Off
Water quality: Very high
Grass quality: Veri high
Particles: Very high
Soft shadow: softer
Post FX: Very high
Dept of field: On
Ambient occlusion: High
Tesellation: High

Advanced Graphics: Bütün ayarlar ON ve oradaki seviye barı full

Min: 41 Maks 86 FPS alıyorum fakat genelde 52-56 FPS'de geziyor. İnternetteki 1080p testlerinde de 52-56 FPS'de geziyor. 900p'de ben neden daha yüksek FPS almıyorum? İşlemcimle mi alakalı yoksa Windows 10 kullanıyor olmamla mı? Bu yalnızca GTA 5 için değil DOTA 2 için de geçerli. 900p tüm ayarlar açık ve full, Min 76 Maks 120 FPS genelde 98-116 FPS arasında geziyor. Yardımcı olabilir misiniz bunun sebebi nedir?

Herkese merhaba. Ben GTX 750 Ti FTW modelini kullanıyorum. Fakat oyunlarda 1080p değil 900p'de oynuyorum çünkü monitörüm 1080p değil. Fakat ben GTX 750 ti'ın Technopat'ta yapılan testlerini izlediğimde aynı FPS değerlerini alıyorum. 900p'de benim daha yüksek FPS almam gerekmiyor mu ? Örneğin GTA 5'de ayarlarım şu şekilde:

Res: 1600x900

Population Density: Full
Population Variety: Full
Distance Scaling: Full

FXAA: ON
MSAA: OFF
Vsync: OFF
Texture quality: Normal
Shader quality: Very high
Shadow quality: High
Reflection quality: Very high
Reflection MSAA: Off
Water quality: Very high
Grass quality: Veri high
Particles: Very high
Soft shadow: softer
Post FX: Very high
Dept of field: On
Ambient occlusion: High
Tesellation: High

Advanced Graphics: Bütün ayarlar ON ve oradaki seviye barı full

Min: 41 Maks 86 FPS alıyorum fakat genelde 52-56 FPS'de geziyor. İnternetteki 1080p testlerinde de 52-56 FPS'de geziyor. 900p'de ben neden daha yüksek FPS almıyorum? İşlemcimle mi alakalı yoksa Windows 10 kullanıyor olmamla mı? Bu yalnızca GTA 5 için değil DOTA 2 için de geçerli. 900p tüm ayarlar açık ve full, Min 76 Maks 120 FPS genelde 98-116 FPS arasında geziyor. Yardımcı olabilir misiniz bunun sebebi nedir?
Windows 10 kullanmnın sırası değil. Şu an Windows 8.1.3 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. Windows 10 daha geliştirmede.

Elimde lisanslı Windows 8 yok, 7 var fakat 7'yi de rahat kullanamıyorum 10 veya 8 çok daha rahat geliyor bana. Elimde lisanslı 8 olsaydı denerdim. Sizce Windows 10'la mı ilgili o zaman?

Ekleme: Ayrıca Precision X isimli yazılımı kullanarak O.C. yapıyorum performansta 1-2 FPS bile oynama olmuyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı