GTX 750 Ti işlemci tavsiyesi

Monitörüm 1080P fakat 1920X1080 yapınca biraz görüntü bozuluyor ve genelde 1360X768 oynuyorum. CS:GO'da falan 1024X768'de oynuyorum. i3 3240 3.4GHz işlemcim var fakat fena darboğaz yapıyor. GTX 750 Ti'a 1024X768'de bile darboğaz yapmayacak işlemci almak istiyorum fakat çok aşırı bir bütçem yok. Önerilerinizi bekliyorum.

Anakart: Gigabyte GA-H61M-DS2 rev 4.0

i5 3570 bakabilirsin.

Darboğaz olmaz o işlemciyle CS:GO'da. Ne kadar güçlü tek çekirdek performansı yerinde bir işlemci o kadar yüksek FPS elde etme mantığına dayalı halen eski Source oyun motoruna bağlı D3D9 API'sini kullanan bir oyun. Ayrıca belli seviyenin üstündeki işlemcilerde de CPU kullanımı %100 seviyesine çıkmaz kolay kolay. Daha düşük çözünürlüklere inildiği zaman bu oyunda, işlemcinin potansiyel limitleri dahilinde işleme kapasitesi, belli sınırlar çerçevesinde değişkenlik göstererek performans sunar. Bu noktada çoklu çekirdek yanında ağırlıklı olarak tek çekirdek performansı devreye girer, özellikle CS:GO'da. FPS anlamında bariz bir fark hissetmek istiyorsanız o sokette i5 3570'le i7 3770'ten aşağısına bakmayın.

Son düzenleme:

CS GO'da darboğaz olmuyor fakat diğer oyunlarda oluyor. CPU %100 kullanırken ekran kartı 50 60 kullanıyor. En çok da GTA 5'de ve Fortnite'da ve Forza Horizon 4'de oluyor.
Ayrıca 300W güç kaynağım var ona göre bir şeyler önerirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…