GTX 750 Ti LoL FPS düşüşü

Hatironn

Kilopat
Katılım
19 Ağustos 2019
Mesajlar
744
Beyler bende MSI Twin Frozr GTX 750 Ti var. Sırf iyi LoL oynayabilmek için aldım ama tabii başka şeylerde ama LoL başta oynuyorum normalde sorun yok ama böyle kalabalık yerlerde savaşlarda FPS düşüyor, çok kasıyor oyun.
Oyun ayarlarım şöyle.
Karakter kalitesi: Orta.
Gölge kalitesi: Kapalı.
Çevre kalitesi: Orta.
Efekt kalitesi: Düşük.

Kartta şu an overclock yok.
 

Bazı oyunların işlemci odaklı olmalarını yine bazı arkadaşlar 10.nesil işlemci ve GT 710 ile 300-400 FPS alacaklarını zannetmeleri yüzünden bu konu epey kişinin kafasını bulandırıyor mesele tam da anlattığınız gibi ama söylediğim üzere i3-3210 da bile böyle sorunlar yaşamadım.
 

Sitemi çok değiştirme şansım yok bir parça bile zor değiştirebilirim.
 
O 2 GB RAM'i çıkartmanızı öneririm, katkısından çok zararı olur. Anakart hız aşırtma için pek uygun değil. Sıcaklıkları takip ederek 3.7-3.8 civarına çıkın, stabilite test edin.
söylediğim üzere i3-3210 da bile böyle sorunlar yaşamadım.
Hangi zaman diliminden bahsediyorsunuz?
 

Aynen hocam ben zaten işlemci, anakart, RAM, Power ve soğutucuyu 2019"da 700TL fiyata almıştım o zaman RAM kapasitesi daha önemliydi, 8 GB RAM 1600MHz destekliyor ama 2 GB olan 1333MHz olduğu için ikisi de 1333MHz çalışıyor ama sorduğumda çok fazla fark olmaz dediler.
 
Stabilite konusunda sorun yaşatır, donmalara sebebiyet verebilir. Cidden 8GB yerine 10GB kullanarak pek kazanç sağlamazsınız. Parçaları iyi fiyata almışsınız, verebilecekleri performansı veriyorlar zaten. Biraz katlanmak durumundasınız maalesef.
 
Anakart ve işlemciyi satarak belki intel işlemci + anakart alma şansın doğar ama o da sıkıntılı bi süreç Aliexpress'ten uygun fiyata işlemci satılıyor mesela
hocam peki intel sisteme geçsem nasıl olur şöyle bir işlemci ile mesela


fiyatı uygun ve konum olarak yakın.

Evet hocam şu an için bile bu parçalar bu fiyata iyiler yani belli seviyede idare ediyorlar, LoL dışında Valorant, CS:GO, Crysis, assasin"s Creed falan oynuyorum uygun ayarlarda sorun çıkatmadılar.
 
İşlemci almakla yetmeyecek, çok ucuza kurtulmak zor maalesef. İşlemci aldıktan sonra anakart ve RAM almak durumunda kalacaksınız. Ayrıca, bu işlemciye geçerseniz LoL üzerinde performans artışı yaşarsınız ancak çoklu çekirdek performansında ciddi bir düşüşle karşılaşırsınız. Benim size önerim para biriktirmeniz, şu anki sistem parçalarınızı satmanız ve i3 10100F sistem toplamanız.
 

Biliyorum sadece sormak istedim şu an için çoklu çekirdek performansı daha değerli benim için LoL için idare ederim. Peki son sorum şu Technopat"ın bir çözünürlük için overclock yapıyorlardı öyle bir şey yapıp GPU yükünü arttırsam nasıl olur?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…