GTX 750 Ti Overclock yapınca FPS artmıyor

mtk007

Hectopat
Kullanmakta olduğum ekran kartı GTX 750 Ti. EVGA'nın precision x 16 programının 5.3.5 sürümünü kullanıyorum. Test ettiğim oyun crysis 3. Program üzerinden 12 mV voltaj verdim fan hızını %75 yaptım çekirdek hızına +110, bellek hızına +50 verdim apply dedim fakat fps'de en ufak bir oynama bile olmadı. İlk denemede yaklaşık 20 dk oynadıktan sonra "ekran kartı yanıt vermeyi kesti" dedi ve daha sonraki demelerde de "dx gi device removed" şeklinde bir hata ile attı. Defalarca denedim aynısı oluyor. Bu arada sıcaklığın 45 dereceyi geçtiğini görmedim.

Ekran kartı: GTX 750 ti FTW
Anakart: Asus H61M-Pro
PSU: Corsair VS450
RAM: 1333 Mhz 2 x 4 GB

Ekran kartımda arıza olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten insanların verdiği değerler bunlar, ayrıca şöyle bir şey farkettim az önce, precision x'i açınca FPS çok yüksek oranda düşüyor, 120 FPS aldığım dota 2'de precision x açınca 88 fps'ye kadar düştü kapattığım an tekrar 120'ye döndü. Sorun yazılımla mı alakalı acaba çözemedim ayrıca precision x açtığımda gpu boost teknolojisinden biraz daha ileri götürdüğünü gösteriyor çekirdek hızını, sitede 1280 yazıyordu gpu boost için precision x oyuna girince 1332 mhz yazıyor fakat fps nedense düşüyor, oc yapınca da precision x kapalıyken olan değerlere dönüp bir süre sonra oyundan atıyor deliricem artık nasıl o.c yapabilirim yardım ederseniz sevinirim en azından şu düşük fps'yi çözsem yeter.

Edit: Şimdi MSI Afterburner ile O.C. yapmayı denedim, bu sefer atmadı ama fps yine değişmedi, 1 fps bile artış yok, 100 mhz bellek 100 mhz çekirdek hızı artırdım 12 mV voltaj verdim fps 28, default yaptım yine 28 böyle saçma iş mi olur bir de gtx 750 ti inceleme video'larında herkes 1080p'de kaç fps alıyorsa ben 900p'de o kadar fps hatta bazen daha düşük fps alıyorum. Bunun sebebi nedir açıklayabilecek olan var mı?

Edit2: Anakartıma BIOS güncelleme yapmayı unutmuşum. Yaptıktan sonra 12 mV voltaj verdim, +110 Mhz çekirdek, +110 Mhz kadar da bellek hızını artırdım fan hızını % 85 yaptım ekran kartı 56 dereceyi geçmedi Crysis 3'ü 1 saate yakın oynadım ve atmadı fakat bu değerlerle ancak minimum aldığım fps'yi 3 fps artırabildim. Bu kadar hız vermeme rağmen neden bu kadar az artıyor bir bilginiz var mı?

Fan hızını 100 yaparsan voltajla nötrlemiş olursun 750 ti ekran kartlarında güç kontrolü vardır yani voltajla soğutma birbirini dengelemiyorsa yaptığın ayarlar sayılmaz, saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı