Genellikle Rust ve çoğu oyunda olmak uzere oyunlarda donmalar, kasmalar yaşiyorum. Ve bu donmalari, kasmalari yaşarken, GPU ve güç kullanımı resimde göründüğü gibi. Sizce PSU değiştirmeliyim ?
HDTune ile diskini taratıp hata burada resmini paylaş. Aynı şekilde Ramlerini de test etmeni öneririm. Memtest ile de Ramleri test et. Yine çıkan sonucu paylaş. Direk PSU demeyelim. Öncelikle diğer parçaları test et.
HDTune ile diskini taratıp hata burada resmini paylaş. Aynı şekilde Ramlerini de test etmeni öneririm. Memtest ile de Ramleri test et. Yine çıkan sonucu paylaş. Direk PSU demeyelim. Öncelikle diğer parçaları test et.
Ben 15 senelik 350 Watt PSU'da tam yukte GTX 750 Ti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim. Iskembeden sallamayin. 5-6 yillik PSU'yu siz ne saniyorsunuz ? GTX 750 Ti tam yukte 60 W civari cekiyor, 550 W PSU'nun ölüsü bile yeter sen rahat ol.
Ben 15 senelik 350 Watt PSU'da tam yukte GTX 750 Ti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim. Iskembeden sallamayin. 5-6 yillik PSU'yu siz ne saniyorsunuz ? GTX 750 Ti tam yukte 60 W civari cekiyor, 550 W PSU'nun ölüsü bile yeter sen rahat ol.
Ekran kartinin tam yukte kullanilmasi takilma ve donmalara sebep olmaz. Ancak islemci'nin tam yuke girmesi veya RAM miktarinin yetersiz olmasi bu tur sorunlara sebep olabilir. PSU'da ihtimaller dahilinde tabii ki... Buradan kesin bir sey soyleyemem, muneccim degiliz sonucta. Rust dediginiz oyun yanlis hatirlamiyorsam hala early access ve kaderine terk edilmis durumda, guncelleme falan almiyor yani. O yuzden saglikli bir performans beklemek dogru olmaz.
Sorun yasadiginiz diger oyunlari, diger tum donanimlarin degerlerini kapsayan Afterburner ekran goruntuleri ile beraber paylasirsaniz belki bir sonuca varabiliriz. Fakat sorun yazilimsal da olabilir.