GTX 750 Ti Sistem Aşırı ısınma ve ekranda Garip renkler

3.Kez format attım ilk ikisi sıfırlamaydı şimdi baştan format attım.
Farklı oyunlarda deniyorum sonuç hep aynı ekranın alt kısmında beyaz kesik kesik oluyor ekran kartı aşırı ısınıyor. @M. Samet

Aklıma 3 farklı ihtimal geliyor.
1.Evin şebeksinde sorun (ki hiç sanmıyorum çok kalabalık bir apartman ama yinede aklımda)
2.Ram
3.Anakart

Zaten anakartta coil sorunu vardı yani "önemsiz ses" dedikleri bunu bahane edip önümüzdeki ay içinde servise gönderebilirim.Bu süre zarfında ucuz anakart kullanırım belki.
Ama şimdilik daha ucuz masraf olsun diye eve UPS almayı düşünüyorum 100 lira civarı.
@sinanozkerem yardımlarınız için teşekkür ederim

@M. Samet hd tune ve benzeri programlarla test ettim iki ssd sorunsuz gözüküyor.
Yorumun için teşekkür ederim.

O zaman muhtemelen anakart kalıyor geriye, geçmiş olsun tekrardan. Garanti kapsamında yapabileceklerinize bakın çok da geç kalmadan.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Valla arkadaşım büyük ihtimal anakartta sorun çünkü tüm bileşenler ona bağlı ve Ramlar dahi ısınıyor diyorsun. Bence bi anakarta baktır. Büyük ihtimal sorun anakart .

Çünkü o kadar şey denemişsin. Bana kalırsa kesin olarak onda her şeyi çıkartıp kontrol etmişsin. Son olarak anakart.

Ekran kartı GPU sıcaklığının yanında ekran kartındaki bellek modüllerinin sıcaklığı da önemli, belki aşırı ısınan bellek modülleri buna neden olmuş olabilir. Tavsiyem, MSI Afterburner ya da ASUS GPU TWEAK programını kurup GPU frekansını 50 MHz, bellek frekansını da 100 MHz düşürerek denemeniz hocam. PC güç kaynağı RAM,CPU vb... bileşenleri etkiler. Sizin sistem de elektrik obur bir sisteme benzemiyor. Eğer tam ekranda böyle bir sorun oluşuyorsa ekran kartı ve anakarttan şüphelenmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…