Önceden fanlar çalışmıyordu şimdi boşta 30 yükte 59 derece çok değil diyebilirsiniz ama ben bu kadar yükseği daha önce hiç görmedim ayırca ;
Bu sorunu bi kaç forumda daha gördüm tam ekrandan çıkınca sorun düzeliyor benim gibi ama kimse çözüm yazmamış @M. Samet@bybozkurt@Recep Baltaş
Bütün oyunlarda.
Bütün Türk forumlarda araştırdım bu sorunu yaşayan çoğu kişi çözüm bulamamış sanırım. @M. Samet sorunu çözersem rehber hazırlayabilirim, tabii çözersem :/
Lütfen üzülmeyin. Bu sorunlar gelip geçicidir. Yaz mevsiminin sıcaklığından kaynaklanma ihtimalide söz konusu olabilir. Eğer bütçeniz varsa sıvı soğutmalı bir kasa almanızı öneririm.
Forumlarda araştırırken benim gibi bir arkadaş buldum;
Demiş ki;
" -Sorunun pc'nin enerji tüketiminde olduğunu düşünüp psu'yu arızasız coolermaster 620w ile değiştirdim. Çizgiler yine var.
-Sorunun ekran kartında olduğu düşünüp benim eski zotac 8800gt'yi taktım (tek ekran kartı olarak, ikinci pci-ex slotuna değil), yine çizgiler var.
-Sorunun monitörde olduğunu düşünüp monitörü eski bilgisayarımda ve yeni ekran kartı ile denedim. Monitörü eski bilgisayarıma takınca o çizgiler yok. Zaten bu sorun yeni pc ile başladı.
-Sorunun monitörün frekansı olduğunu zannetmiyorum, çünkü şu anda 60Hz'de çalışıyor. dxdiag'da kontrol ettim.
-BIOS update yaptım, çizgiler hala var.
-Ekran kartı sürücülerini güncelledim (295.73), çizgiler hala var.
-Nette bir forumda okuduklarımdan sonra ekran kartı sürücüsünün nvidia sitesinde mevcut en eskisini (266.66) yükledim. (Powermizer teknolojisinin sorun olabileceğini yazıyordu.) Çizgiler hala var.
-Sorunun çevre elemanlarında ötürü olduğunu düşünüp ex-hdd, webcam, hoparlör, printer gibi elemanların tüm kablolarını çıkardım, çizgiler hala var.
Şu an sorunun nereden kaynaklandığını bilemiyorum ancak anakartın arızalı olabileceğini düşünüyorum. Zira speedfan'da cpu sıcaklığı 0'dan küçük gözüküyor. Program hatası da olabilir ama anakartı değiştirmekten başka çare göremiyorum. "
Bir video paylaşacağım ana konuda.
Ayrıca oyuna girip sıcaklık değerlini paylaşacağım şimdi.