GTX 750 ti sistem tavsiyesi

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar. GTX 750 Ti aldım.

Anakartım: G41m ES2L
İşlemcim: E7500

Lol oynarken mesela işlemcilerin kullanımı %100, GPU'nun kullanımı ise %10-%20 arası değişiyor.
Bu kadar darboğaz olacağını ben de tahmin etmedim hiç. Sizden istediğim şu ki: Bana bu karta darboğaz yapmayacak, ve minimum bütçeli işlemci, anakart ve RAM tavsiyelerinizi bekliyorum. 500W güç kaynağım var.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazınızı okuyunca içimden ağlamak geldi çünkü ben de aynı durumda bir bilgisayara sahibim. :(
Monitörünüz sanırım 1080p ya da en azından bir 900p değil? Bir şekilde ekran kartını zorlarsak dediğiniz %100 işlemci durumunu düşürebiliriz.
Ek olarak dediğiniz gibi işlemci almaya kalksanız başınıza hem anakart hem de RAM çıkacak ki toplam 500 TL'yi geçebilir.

Diğer oyunlarda durum nedir? İşlemci yine %100 kullanımda mı?

Yazınızı okuyunca içimden ağlamak geldi çünkü ben de aynı durumda bir bilgisayara sahibim. :(
Monitörünüz sanırım 1080p ya da en azından bir 900p değil? Bir şekilde ekran kartını zorlarsak dediğiniz %100 işlemci durumunu düşürebiliriz.
Ek olarak dediğiniz gibi işlemci almaya kalksanız başınıza hem anakart hem de RAM çıkacak ki toplam 500 TL'yi geçebilir.

Diğer oyunlarda durum nedir? İşlemci yine %100 kullanımda mı?

1366x768 monitörüm var. İşlemciyi overclock ettim. Ya ne bileyim yok mudur ki şöyle ucuzu? Bir i3 işlemcim olsa yada en azından bu karta darboğaz yapmayacak bir işlemci. Tavsiye ederseniz sevinirim. Ama en ucuzundan olsun :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki konunda daha fazlasının iyi olmayacağını söylemiştim size. Evanjelist kart bakın ne yaptı :) Söz'e kanıp bir şeyler yaptırmaya çalışanlara kanmayın.
Bütçenizi yazın ve gerekli bileşenleri önerelim, yeterli bütçe ise.

Evanjelist kart. :D Baya güldüm. Sözlerim art niyetli değil tenor arkadaş ama güldüm. :)

Hocam size en baştan sistem toplamak gerekecek şimdi :( Hayır bir işlemci değiştirsen anakart uymayacak. E anakart olduğu zaman da DDR3 gelecek ki sizin DDR2'ler uymayacak o yüzden RAM de işin içine girecek. Siz verebileceğiniz parayı söyleyin ona göre hareket edelim. :)

Benim verebileceğim para en fazla 300 lira felandır hatta belki 400 bilmiyorum o civarlarda bir şey. Yani 4150 yerine ne bileyim daha düşüğü de olabilir darboğaz yapmasın yeter. (Ne evanjelist hallere düştük arkadaş) :(

Hocam size en baştan sistem toplamak gerekecek şimdi :( Hayır bir işlemci değiştirsen anakart uymayacak. E anakart olduğu zaman da DDR3 gelecek ki sizin DDR2'ler uymayacak o yüzden RAM de işin içine girecek. Siz verebileceğiniz parayı söyleyin ona göre hareket edelim. :)
İşte bende onun için tam sınırda kart önerdim, o kişiye bu durumu görsün ve bilen kişiye güvenmesi için o sözden sonra bir şey söylemedim artık anlaşılmıştır umarım.
Masraf açmayayım derken, açılan masrafa şimdi bakın.

İşte bende onun için tam sınırda kart önerdim, o kişiye bu durumu görsün ve bilen kişiye güvenmesi için o sözden sonra birşey söylemedim artık anlaşılmıştır umarım.
Masraf açmayayım derken açılan masrafa şimdi bakın.

Tamam ya üstüme gelmeyin :( Siz bana darboğaz yaptırtmayacak en düşük sistemi önerseniz aslında.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı