@yko34 bende dedim ki işlemcinin unlocked olması yetmiyor. G3258'i O.C. etmek için Z serisi anakarta ihtiyacınız yok ama bu sadece G3258 için geçerli diğer işlemcileri O.C. ederken Z serisi almak zorundasınız.
Kardeşim bi 3.9 GHZ'ye çıkmak var birde 4.7 GHZ'ye. Artı olarak anakartın verebildiği güç miktarı üzerinde kullanılan bileşenler farklı. Z97 anakartlar OC için üretilmiş ve dayanıklı anakartlardır. H81 anakartlar ise genellikle normal kullanıcılar için üretilmiş anakartlar. Son gelen BİOS güncellemesi ile elimde mevcut olan H81 P33 anakarta geldi. Tabi ki şu hata yapılmamalı H81 anakartta da nası olsa OC yapılıyor Z97 anakarta gerek yok mantığı izlenmemeli.
Sistem güzel gayet uyumlu. Genel olarak HDD var ise, SSD'yi erteleyin. Daha iyi işlemci alabilirsiniz. Yorumları okudum da birbirinize girmişsiniz O.C yüzünden. H81 yonga setli anakart üreticileri (Benim bildiğim kadarıyla ASUS.), "K" serisi işlemcilere O.C imkanı tanıyor yeni BIOS'lar ile. "Z" serisindeki gibi performanslı olmayacak yaptığınız overclock ama overlock yapmış olacaksınız. Bence önce araştırma yapmak daha mantıklı, iyi sosyaller