GTX 750 Ti sistem Valorant FPS sabitlemeyi kaldırınca FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Efe Özbey38

Hectopat
Daha fazla  
PC'de GTX 750 Ti, 16 GB RAM ve Intel i5-3470 var. İşletim sistemi Windows 10.

FPS'yi sabitleyi kaldırınca veya 60 FPS üzerinde bir sayı yazında birkaç tur normal gidiyor ama sonra 170-200 FPS'lerden 30-40 FPS'lere düşüyor. Sebebi nedir acaba? Windows 7'de oynarken sıkıntı çıkmıyordu, sorun Windows 10'da mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunun her şeyden kaynaklı olabilir. Isı değerlerinin düşüşüyle birlikte FPS'den kayıp olabilir. Veya arkaplan uygulamalar kullanıyorsanız olabilir.

Sabitleme kaldırınca kart kendini salıyor. O değere çıkmak için yormuyor kendini. Bende de öyle.

Ekran kartın 60 FPS vermek için atıyorum %60 ını kullanıyordur. Maksimum 75 derece görüyordur. Fakat sen diyorsun ki "Ekran kartı çalış lan köpke" diyip %100'ünü kullandırıyorsun. O zaman maksimum 80 85 yaparsa thermal thorttle denilen perfcap oluşur.

PerfCap : Performance Cap
Thermal Throttle : Sıcaklık koruması için performanstan fedakârlık etmek.

Tamamdır, hepinize teşekkür ederim. Valorant ayarlar görüntü ayarları en altta NVIDIA reflexs var onu ben açık+takviye yapıyordum. Açık yapıp deneyeyim dedim sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…