GTX 750 Ti sistem Valorant FPS sabitlemeyi kaldırınca FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Efe Özbey38

Hectopat
Daha fazla  
PC'de GTX 750 Ti, 16 GB RAM ve Intel i5-3470 var. İşletim sistemi Windows 10.

FPS'yi sabitleyi kaldırınca veya 60 FPS üzerinde bir sayı yazında birkaç tur normal gidiyor ama sonra 170-200 FPS'lerden 30-40 FPS'lere düşüyor. Sebebi nedir acaba? Windows 7'de oynarken sıkıntı çıkmıyordu, sorun Windows 10'da mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

FPS'yi sabitleyi kaldırınca veya 60 FPS üzerinde bir sayı yazında birkaç tur normal gidiyor ama sonra 170-200 FPS'lerden 30-40 FPS'lere düşüyor. Sebebi nedir acaba? Windows 7'de oynarken sıkıntı çıkmıyordu, sorun Windows 10'da mıdır?
Hocam bunun her şeyden kaynaklı olabilir. Isı değerlerinin düşüşüyle birlikte FPS'den kayıp olabilir. Veya arkaplan uygulamalar kullanıyorsanız olabilir.

Sabitleme kaldırınca kart kendini salıyor. O değere çıkmak için yormuyor kendini. Bende de öyle.

Ekran kartın 60 FPS vermek için atıyorum %60 ını kullanıyordur. Maksimum 75 derece görüyordur. Fakat sen diyorsun ki "Ekran kartı çalış lan köpke" diyip %100'ünü kullandırıyorsun. O zaman maksimum 80 85 yaparsa thermal thorttle denilen perfcap oluşur.

PerfCap : Performance Cap
Thermal Throttle : Sıcaklık koruması için performanstan fedakârlık etmek.

Tamamdır, hepinize teşekkür ederim. Valorant ayarlar görüntü ayarları en altta NVIDIA reflexs var onu ben açık+takviye yapıyordum. Açık yapıp deneyeyim dedim sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı