GTX 750 Ti Sistemde GTA 5 Kasma

Bana sorun bellek kaynaklı gibi geliyor. 6 GB RAM, i3 530 ve R7 260X'li bir sisteme sahip olan arkadaşım/müşterim var. GTA 5 oynuyor o sistemle. Bir kasma veya aksaklık olsa arardı beni mutlaka. Bir arkadaşından RAM bulmaya çalış. Deneme yap. Düzelirse al RAM. İşletim sisteminin Win 8.1.3, sürücülerinin güncel olduğunu varsayıyorum. %94 gibi bir miktar kullanıyorsa belleği darboğaz vardır zaten %99 ihtimal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede aynı sorun var araştırırken bu konu denk geldi, aynı ekran kartının asus/strix oc olanı benim de 4 GB ram ama işlemcim farklı işlemcim i5 4460 3.20ghz en düşük 120 - 40 arası FPS görüyorum yüksek ayarlarda fakat ani düşüşler oluyor kasma yapıyor hala anlayamadım, bütün driverlar güncel.Ayarları en düşüğe aldım çözünürlüğü bile düşürdüm yine en yüksek ayarlarda ki kasma ile aynı kasma devam ediyor.İlginç olan kısmı da o zaten düşürsende aynı düşürmesende aynı kasma var.

Son düzenleme:
Dostum aynı sorunu ben de yaşadım. Üstelik oyunun adı : Sleeping dogs. Kartımın adı Powercolor R9 280X 3 GB 384 bit idi. 4 Gb rem vardı yine. Rem %85 'i aşmıyordu. Power da Cooler Master Silent Pro m2 850W idi. Yani özetlersek; sorun anakartında. %100 anakartında. Benim anakart da senin anakarta benziyor. N68 VS3 FX . Şimdi Sapphire R9 280 X Vapor-x aldım, Thermaltake TR2 800W da power var, anakartı için ddr4 alacak bütçen elbette yoktur ama usb 3.0 olan bir model alırsan sorunun kalmayacaktır. Tavsiyem forumdan sat, kaça satmak istersen çabucak elden çıkar ve dediğim gibi upgrade yap.

Bende de ufak ufak kasmalar oluyor. Nvidia GeForce Experience'ın sunduğu optimum ayarlarda oynuyorum.
Klavyenin ekranında anlık Cpu ile Ram kullanımı var ve Cpu min %25 - max %50 gördü. Ram ise %40 civarında.
Oyunu Steam'den aldım.

Kasma yaşandığında iki kere Esc yapıyorum düzeliyor. Güncellemerler ile düzelmesini bekliyorum..
Sistem: 4820K Cpu - SLI Asus gtx 760 oc - Asus p9x79 - 16GB Ram vs. vs.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı