Selamlar, son zamanlarda bilgisayarımda böyle bir durumla karşılaşıyorum ve bilgisi olanlardan yardıma ihtiyacım var.
Bilgisayar'da bir program açsam veya oyun birkaç saniye içerisinde klavye mouse ve kulaklık ışıkları sönüyor portlar devre dışı kalıyor, yeniden başlatana kadar çalışmıyor.
Chrome açıkken kullanabiliyorum lakin yanına bir program açsam oyun açsam direk devre dışı kalıyor. Kasayı dün yan çevirdim şu zamana kadar bir problem yaratmadı fakat şimdi tekrar aynı sorun var ve 1.5 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Format, BIOS, termal macun, ve yazılımsal olarak denediğim genel çözümler işe yaramadı bu sorunu yine de yazılımsal olarak çözmem için desteğe ihtiyacım var aşağıda videoyu izleyin lütfen artık takaatim kalmadı etrafımda bilgisayarcı da yok.
Sistem özelliklerim şunlar;
GTX 750 Ti
Xeon E5450
ASUS p5P43td Anakart
500W PSU
İşe yaramadığına göre sorunun çözümüne artık yazılımsal olarak bakmamalıyız. İşlemciyi yuvasından çıkarıp işlemcinin yuvasını bir fırça (örneğin: Diş fırçası) yardımıyla, işlemcinin pinlerini ise bir silgi yardımıyla temizleyin. İşlemcinin pinlerini silgiyle yazı siler gibi sağ sol yaparak temizleyin.
Bu işlemi özellikle bu deneyiminizden ötürü yapmalısınız. İşlemcinin yuvası ve pinleri arasında herhangi bir madde olmamalı. Bu yüzden fırçayla temizlerken tozları iyice alın. Temizleme işlemi bittikten sonra işlemciyi soketine geri yerleştirip sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin ve bize bildirin.