GTX 750Ti + G3258 vs A10-7870k + R7 240?

Yok artık. Bu kadar fanboyluk olmaz. Gidin i3'le çoklu çekirdek isteyen oyun oynayın. FX 8370'e fark atacakmış? Güldürme beni Allah aşkına.

Yok artık. Bu kadar fanboyluk olmaz. Gidin i3'le çoklu çekirdek isteyen oyun oynayın. FX 8370'e fark atacakmış? Güldürme beni Allah aşkına.
Kimle tartışmaya girdiğimi biliyorum senle uğraşamayacağım. Daha transistör nedir bilmeyen çocuk gelip işlemci hakkında konuşuyor. Videoyu izle de sonra konuş 4130 un 8320 yi nasıl geçtiği açıkça ortada. 8 Çekirdek kullanan oyunlar çıktığında i3 4170 FX 8320 seviyesinde olsa bile fiyat farkı ve güç tüketimini ne yapacaksın?
Edit: FX 8370 yi yanlışlıkla yazdım. 8 çekirdeğin tamamını kattığımızda FX 8300-8320 i3 4170 e denk.

Eski bir AMD fanboyu olarak noktayı koymak istiyorum. Şuan için FX serisi eskidi, AMD almak isteyenler Zen mimarisini beklemeli -FX çöp demiyorum- ama i3'de FX-8320 fark atacak kadar abartmayın(FX-6300 ile karşılaştırsanız anlarımda). Konu amacından çıkmış durumda, lütfen fanboylar kendinize AMD vs. İntel adlı bir konu açıp orada tartışın. Konuyla alakasız mesaj atmaktan BAN yiyebilirsiniz.

FX-8320 ile 750 Tİ alırsan mantıklı olur. Eğer bütçe yok diyorsan FX-6300 alabilirsin. Ben İntel fanıyım ama AMD işlemcilerini beğeniyorum. Genelde ucuz oluyorlar ve paralarının karşılığını veriyorlar.

Arkadaşım, FX işlemciyi 4.0'da kullanmışlar, FX'in olayı hız aşırtma zaten, sen onu adam gibi O.C et sonra karşılaştır. i3'le karşılaştırman açık ve net fanboyluktur. Piyasadaki çoğu oyun çift çekirdek destekli. Sen i3 te kullansan i5 te kullansan alacağın performans tek çekirdek performansını gösterecek işlemcinin toplam performansını değil. Gösterdiğin video hiçbir şeyi kanıtlamaz, tek çekirdek performansını kanıtlar ki onda intelin daha iyi olduğunu biliyoruzi FX serisinin hakkı adam gibi o.c edildiğinde ve çok çekirdek isteyen uygulamalarda çıkar.

Ayrıca;
FX 6300 + GTX 970 vs i5 4670K + GTX 960

Zamanında AMD fanboyuymuşsun, şimdi intel devam et dostum, insanlara kendin egon doğrultusunda yanlış bilgi ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin her şeye he he deyip geçiyorum. Madem ki O.C dahil olacak iyi bir soğutucu parası gökten mi düşüyor? ona vereceğin parayı toplayarak i5 te alabilirdin. Çok çekirdek te olsa teç çekirdek performansı ile i3 4170 FX 8300 performansına eşit olacak.
Evet eskiden AMD fanboyu idim. Transistör sayısını dahil ettiğinde i3 4170 in 4 çekirdeği FX 8300 ün 8 çekirdeğine eşit olduğunu öğrendim sonra. O.C dahil etmiyorum iyi bir soğutucu parasını ve 8300 e verdiğin parayı toplarsa i5 4690 da alınır.

Evet evet. 31 Temmuz'da kayıt olup ölümüne amd fanboyluğu yapıp 15 günde intel fanboyu olmuşsun. Bu sana yazdığım son mesaj. İşine gelen markayı takım tutar gibi tutuyorsun. Ayrıca çok beğeniyorsan i3 al mutlu mesut kullan. "4" çekirdeğinle.

Dostum şu an en az i3 4160 almalısın intelde. 2 çekirdek + 2 sanal çekirdekle 4 çekirdek gibi görür oyunlar işlmeciyi. Fifa mesela bu noktada önemli sorun. Far Cry 4 bile yani. Bence en az 4 çekirdek olan bir işlemci al. Paran boşa gitmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…