GTX 750TI GTA 5 FPS Düşüşü

ne0nnn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:

Ekran kartı: Msi GTX 750Ti Twinfrozr
İşlemci: Amd Fx8120 8-Core
Ram: 16GB 1333Mhz

Sistem böyle. Gta 5'te çok dalgalı fps alıyorum. 20-80 arası. Fps drop oluyor. Kısa süreli de olsa. Ayarlardan her şeyi denedim. Değişen bir şey yok. Fps droplar çok canımı sıkmaya başladı. Bir çözümü var mıdır? Bu arada işlemcinin çok ısındığını düşünüyorum. Sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 ile 30 dk cpu testi yapın. Isılarınızı görün. Eğer yüksek ısı varsa sebebi budur. FPS droplar özel durumlar dışında genelde işlemcinin ekran kartını besleyememesi durumunda ortaya çıkar. Onun haricinde sadece GTA V'te mi bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz? Bir de anakartınızın marka modelini de yazınız.

Bu ayarlarda oynamanı öneririm, aynı karta sahip birine önerdim, ideal FPS'yi yakalarsın eğer bu ayarlarda 45FPS altı düşerse sisteminde başka bi' sıkıntı olabilir. Gölge kalitesini artırabilirsin ben FPS kazanmak için düşük oynarım dikkatli bakmadıkça farkı anlamazsınız zaten.

12622037_926689794050954_5041708710248105404_o.jpg

Oyun orijinal. Aida64 ü bu akşam deneyeceğim. Stok fanı değiştirdim kule tipi soğutucu kullanıyorum. Bide arma 3 te bu sıkıntı var. Ama oyunda optimizasyon sorunu olduğu için pek sıkıntı yapmadım bu durumu. Assassins Creed Rogue de en iyi ayarlarda 60 fps sabit, BF3 te en iyi ayarlarda 90 ın altını görmedim multiplayerda. Anakart eski bi kart. Asus m5a78l-m lx3. Bu akşam kasayı temizlemeyi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yardımlarınızın devamını bekliyorum.

Büyük ihtimal cpu darboğaz söz konusu. Oyunu oynarken görev yöneticisi açık olsun. 3-4dk cpu kullanımını bize yollar mısın?
Hocam cpu nun darboğaz yapma sebebi ne acaba? İyi bir işlemci olduğunu düşünüyorum.

AIDA64 30dk cpu testi yaptım. 60 dereceyi geçmedi hiç. GTA 5 i Perşembe günü almıştım. Pazar gününe kadar açıktı pc. Pazar sabahı bitti indirme. Pazar akşamı kapattım pc yi. Çok uzun süredir çalışıyordu. Onun etkisi olabilir mi? Az önce açtım. Şimdi tekrar deneyeceğim oyuna girmeyi.

Bu ayarlarda oynamanı öneririm, aynı karta sahip birine önerdim, ideal FPS'yi yakalarsın eğer bu ayarlarda 45FPS altı düşerse sisteminde başka bi' sıkıntı olabilir. Gölge kalitesini artırabilirsin ben FPS kazanmak için düşük oynarım dikkatli bakmadıkça farkı anlamazsınız zaten.

Eki Görüntüle 141724
Ayarları birebir yaptım. Herhangi bir araca binip hızlandığımda düşüyor sadece fps. Onun dışında 60 ın altına zor düşüyor. Yapılacak bişey yok mu?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı