GTX 750Tİ gümrüğe takılır mı?

DenizG33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Aliexpress'ten ASUS GTX 750 Ti aldım. Nihayet 20 günün sonunda Türkiye'ye giriş yaptı. Gümrük ücreti de kesilmiş lakin gümrüğe sevk edildi diyor. Bu durumdan sonra neler olacak bilgisi olan bilgi verebilirse mutlu olurum.

Ekran kartı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle ürününüz hayırlı olsun . Gümrük vergisi çıkacaktır. Bende geçenlerde termal macun sipariş etmiştim. Ürünün üzerine $1 yazmasına rağmen 14 TL gümrük vergisi ödedim. Daha önceleri bir çok kez sipariş verdim hatta aldığım ürünler arasında uydu alıcısı bile vardır. Hiç birinde vergi ödememiştim. Sanırsam bu yeni düzenleme ile ilgili artık ürünleri kontrol ediyorlar ve gümrük vergisi çıkartıyorlar.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 80
  • 2.PNG
    2.PNG
    2,8 KB · Görüntüleme: 64
Başka bir sitede de böyle yazıyor aklım iyice karıştı yardımcı olabilecek birileri yok mu ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    13,7 KB · Görüntüleme: 60
Başka bir sitede de böyle yazıyor aklım iyice karıştı yardımcı olabilecek birileri yok mu ?

Dediğim gibi vergi ücreti çıkartacaklar. Resimde 2017 de çıkan ücret olmuş. Gümrük ücretleri yıldan yıla değişkenlik gösterebilir. Birde yanılmıyorsam almış olduğunuz ürünün fiyatının %14 ile %20 arasında gümrük vergisi çıkabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı