Merhabalar.
Normalde hiçbir oyunda kasmayan sistemim şimdi 300 FPS ile oynadığım CS:GO'yu bile 50 FPS ile donarak oynatıyor. Ayarları en düşüğe çekmeme rağmen bilgisayar tüm oyunlarda kasıyor.
Öncelikle sistemim;
- i5 4460
- GTX 750Ti
- 8GB RAM
- Windows 8.1 Endustry Pro
Bundan 1 hafta önce
yeni işlemci soğutucusu sipariş verdim. Tam soğutucu geldi taşınma olayları vs. oldu bilgisayar 1 hafta boyunca kapalı kaldı, bu süre zarfında işlemcinin üzerinde hiçbir soğutucu takılı değildi ve bilgisayar hiç açılmadı.
Yeni eve taşındık, macunu sürdüm soğutucuyu taktım bilgisayarı açtım. Herşey güzel, bilgisayar açıldı.
Yeni sipariş verdiğim Asus USB-N14 Wi-Fi adaptörünü taktım, kurdum komşudan internet çekmeye başladım.(İnternet bayağı bi yavaş)
Daha sonra oyunlara girdiğimde 1 hafta öncesinde en yüksek ayarlarda kasmadan oynayabildiğim tüm oyunlarım en düşük ayarlarda bile kasıyor.(Metro Redux, CS:GO, Insurgency vs.)
Birde bir şey farkettim bilgisayar açılırken ki GIGABYTE yazısının olduğu ekran açılmıyor orda ekran 4-5 saniye kararıyor sonrasında direk Windows açılıyor.
Sorunum bu arkadaşlar, format atmadan çözebilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler diyorum, iyi forumlar diliyorum.
ÇÖZÜMÜ:
Arıza çözüldü arkadaşlar.
Adwclear, CCleaner vb. tüm uygulamaları kullandım işe yaramadı. Sanırım yazılımsal değilmiş sorunum.
Bilgisayarın tüm parçalarını söktüm, yeniden taktım.
BIOS pilini söktüm, taktım. Şu an düzeldi eski haline geri döndü.