GTX 750Ti Sistem Önerisi

MelihT05

Hectopat
Merhaba arkadaşlar elimde GTX 750 Ti var bunu nasıl bir sistem ile değerlendirebilirim?
Düşük bütçeli ama yüksek performanslı parçalar önerir misiniz aklımda A320M anakart ve Ryzen 3 1200 var. Başka ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın topladığı sistemden söyliyeyim.Anakart bence kötü ama değiştirilebilir ;).

İşlemci : Intel Skylake Core i5 6500 3.2Ghz Cache LGA1151
Anakart : H110M-S2
Ram : 8 GB

Tam olarak bütçeniz nedir? İkinci el mi yoksa sıfır bileşenler mi arıyorsunuz? İleride upgrade yapacak mısınız yoksa sadece ekran kartını tam performansında kullanacak kadar bir sistem mi düşünüyorsunuz?

Tam olarak bütçeniz nedir? İkinci el mi yoksa sıfır bileşenler mi arıyorsunuz? İleride upgrade yapacak mısınız yoksa sadece ekran kartını tam performansında kullanacak kadar bir sistem mi düşünüyorsunuz?
Bütçem yaklaşık 1000-1200 civarında. Sıfır parça arıyorum, ileriye dönük bir düşüncem yok çok uzun süre yeteceğini düşünüyorum.
Arkadaşımın topladığı sistemden söyliyeyim.Anakart bence kötü ama değiştirilebilir ;).

İşlemci : Intel Skylake Core i5 6500 3.2Ghz Cache LGA1151
Anakart : H110M-S2
Ram : 8 GB
İşlemci anakart vs ekran kartından daha pahalı geliyor, Yazdığım parçalar 1200 tutuyor. Delirmiş olmalısın kanka. 😂

Bütçem yaklaşık 1000-1200 civarında. Sıfır parça arıyorum, ileriye dönük bir düşüncem yok çok uzun süre yeteceğini düşünüyorum.

İşlemci anakart vs ekran kartından daha pahalı geliyor, Yazdığım parçalar 1200 tutuyor. Delirmiş olmalısın kanka. 😂
Knk bilmiyordum bütçeni şimdi öğrendim :D

Son düzenleme:
Anakart: ASROCK AMD A320M-HDV R4 340tl
İşlemci: AMD Athlon X4 950 370tl
Ram: Patriot 8GB 2400MHz DDR4 223tl
SSD: Crucial BX500 240GB 180tl
Kasa: Aerocool CS-102 400W 290tl
Toplam: 1403tl

Bunlar bile bütçenizi aşıyor. İşlemci isteğinizden daha düşük ve kasa hava sirkülasyonu konusunda yetersiz ancak PSU ile birlikte uygun fiyatlı.
Teşekkür ederim. Yukko-EpttAvm gibi adını hiç duymadığım siteler var güvenilir midir acaba?
Anakart: ASROCK AMD A320M-HDV R4 340tl
İşlemci: AMD Athlon X4 950 370tl
Ram: Patriot 8GB 2400MHz DDR4 223tl
SSD: Crucial BX500 240GB 180tl
Kasa: Aerocool CS-102 400W 290tl
Toplam: 1403tl

Bunlar bile bütçenizi aşıyor. İşlemci isteğinizden daha düşük ve kasa hava sirkülasyonu konusunda yetersiz ancak PSU ile birlikte uygun fiyatlı.
Ayrıca aklımdaki şu sistem var bu nasıldır acaba?
Anakart: ASRock A320M 340tl
İşlemci : Ryzen 3 1200 500tl
Ram: Hyperx Fury 8gb 3200Mhz 272tl
SSD Depolaması az geldiği için şimdilik hdd kullanmak istedim o da : WD 500gb 7200rpm 120tl
Kasa ve PSU konusunda kararsızım yaklaşık 300'de o tutsa 1500 oluyor. Bütçeyi biraz aşmış oluyoruz ama sıkıntı olmaz, bir kere alıyoruz.. 300W Psu yazdığım sistem için yeterli midir ayrıca dostum?

Son düzenleme:
Yukko.com'dan daha önce alışveriş yapmadım ancak deneyimi olan arkadaşlar güvenilir olduğunu belirtmiş, isterseniz forumda bir araştırma yapabilirsiniz. EpttAvm linkindeki satıcı DFSBilgisayar. Daha önce ekran kartı aldığım ve sorun yaşamadığım bir satıcı.

Belirttiğiniz sistem alınabilir ancak ben 90tl fazla vermenizi ve B450 chipset bir anakart almanızı öneririm çünkü bundan 1-2 sene sonra ucuz bir ikinci el ya da indirimden sıfır Ryzen 5 3600 gibi bir işlemci alma fırsatınız olursa bunun için anakart değişmeniz gerekmez. Tabi yine de bu sizin tercihiniz.

SSD ya da HDD yine sizin tercihiniz sisteme bir sıkıntı yaratmaz. 300W dediğiniz PSU +12V kanalında en az 16A vermesi ve markası Cooler Master, FSP, Thermaltake, Corsair, Evga, High Power, Seasonic, Zalman, vb. olması gerek. Bu sisteminizi verimli ve sağlıklı kullanmak için en önemli detay. Ben Thermaltake Litepower 450W öneririm. PSU'ya verdiğiniz paraya acımayın, kasa olmasa bile uzay montaj kullanabilirsiniz ancak PSU yetmez ya da yanarsa hiçbir parçayı kullanamazsınız. Ama ben illa kasa da alacağım diyorsanız, önerdiğim kasa+PSU'yu alabilirsiniz. Daha düşük kaliteli markalara sakın bulaşmayın.

Belirttiğiniz sistem alınabilir ancak ben 90tl fazla vermenizi ve B450 chipset bir anakart almanızı öneririm çünkü bundan 1-2 sene sonra ucuz bir ikinci el ya da indirimden sıfır Ryzen 5 3600 gibi bir işlemci alma fırsatınız olursa bunun için anakart değişmeniz gerekmez. Tabi yine de bu sizin tercihiniz.
A320 anakartlar 3. nesil işlemcileri destekliyor. Değiştirmesi gerekmez. Ancak yeni alınacaksa kesinlikle B450 öneririm. Aradaki farka değecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı