GTX 750Tİ ve G3258 Sistem Performans sorunu

BayMori

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle, kasamın parça listesini yazıyorum;

• İntel G3258 (4.2GHz O.C, 60 derece ortama)
  • Asus GTX 750TI (Core Clock +122 MHz, Memory Clock +110. Kullanılan uygulama MSI After Burner)
  • Anakart MSI H81M-P33 -BIOS Sürümü 1.9 (Burada bir sorun olabilir, 1.7 BIOS sürümü öneriliyor)
  • RAM: 8 GB Corsair 1600MHz
  • 500 WATT 80 Plus PSU
Sorunum şöyle; sistemin testlerini izliyorum inanılmaz işler yapılıyor, oyunlar full ayarda oynanıyor, FPS her oyunda neredeyse stabil. Benim bilgisayarda kesinlikle bu değerlere ulaşamadım. Format attım, bilgisayarımın performansı daha da düştü. Alt tarafı LoL, Rainbow, CS falan oynayan insanım.

Neden ilk günden beri bir türlü tam performansda oyun oynayamıyorum? Bütün oyunları çamur gibi açıyor, kasmalar donmalar meydana geliyor.

Bilmeniz gerekenler:
  • SSD yok
  • Windows orjinal değil
  • BIOS sürümü 1.7 değil
  • İşlemci Volt ayarım otomatikte (Fakat Volt'u kendim ayarlarsam, daha kötü sonuç alıyorum. İşlemler saçmalıyor. Volt işlemlerini biliyorum az çok, video izledim buraya çok takılmayalım)

Çözümü olan ya da sorun şundan kaynaklanıyor diyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Düzenleyen moderatöre ayrıca teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
OC yapmadan önce performans değerlendirmesi yaptınız mı?

Ben işlemcimi 4.3 Ghz hızda kullanıyordum. Benchmark testlerinde değerler daha performanslı göstermesine rağmen oyunlarda 5-10 FPS daha az aldığımı farkettim. Default ayarlarla 60 FPS aldığım oyunda 4.3 Ghz hızda 50-55 FPS alıyordum.

2 hafta önce format attım, önce arkadaşın dediği orjinal windows alıp deneme yapacağım sonucu paylaşırım.
Creeptomani arkadaşıma cevap olarak; O.C ayarlarını normale çekerek deneme de yaptım. Sonuc yine hüsran. Bu arada sıcaklıktan filan olmuyor bu olaylar fanlarım güzel, kasanın içi temiz.
Temiz bir WİN 10 kurdum fakat sorunum devam etmektedir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı