GTX 750Ti vs GTX 950

Bu devirden sonra gtx750ti alınmaz.Performans olarak abilerine oranla oldukça sırıtıyor.

....jpg

Pentium G3258'li DDR3 sisteme 2.000 TL vermektense i3 6100'lü DDR4 sisteme 1.800 TL vermek çok daha mantıklı. Dilersen işlemciye 250 TL daha ekler i5 6400 yaparsın. Her açıdan bütçene denk ve kafan rahat olur.

İşlemciyi şimdi gördüm gerçekten çok saçma olmuş. 2000 tl'ye rahat i5 işlemci sığar. En kötü i3 alınır çok daha iyi bir ekran kartı alırsın 1-2 yıl sonra işlemciyi gerek duyarsan i5 felan alırsın olur biter. Vatan'da gördüm bak istersen şu an indirimdeymiş. Son 2 ürün diyor. Sanırım internetten sipariş için geçerli. Çift çekirdekli ve eski nesil işlemci alınmaz. İnternet kafede phenom 2 x2 var bilgisayarda o kadar yavaş geldi ki bilgisayar bana sanırsın bilgisayar bozuk. Al bu da link: Intel Core i5 6400 Soket 1151 2.7GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
Bir de bu sitede gtx750ti vs gtx950 arasında 2 tane oyunda fps farkı gösterilmiş durumda. Aşağıya in görürsün. Mimari farkı baya var:
GeForce GTX 950 vs 750 Ti

Bu iki siteyede ayrı ayrı girip kartların fps değerlerini farklı çözünürlüklerde, farklı ayarlarda, farklı oyunlarda kaç fps verdiğini rahatça karşılaştırabilirsin. Sitenin aşağısına in orada oyun testleri var:
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (Desktop Graphics Card)
NVIDIA GeForce GTX 950

Burada Alien İsolation oyununda fullhd'de ultra ayarlarda gtx750ti 46fps verirken gtx950 aynı çözünürlük ve aynı ayarlarda 66fps vermiş. 20 Fps az mı?
Battlefield 4'de ultra ayarlar fullhd çözünürlükte gtx750ti 33fps iken gtx950 aynı ayarlarda 48 fps vermiş. Fark muazzam. Hele ki gtx950'nin uygun fiyatlı olduğunu düşünürsek. Hee bazı arkadaşlarımız sistem toplamış onlar da alınabilir illa Nvidia'ya bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Ancak yeni nesil 4 çekirdekli veya en azından HT i3 bir işlemci almanız yararınıza olur. Kaldı ki 2000tl'ye güzel bir masaüstü toplanır rahatça.

Biz o kadar uğraşıyoruz insanlara yardım etmek için. Bilgi paylaşıyoruz. Fikir veriyoruz. Ben olsaydım şöyle yapardım diyoruz. Bir teşekkür eden veya biz bir konu açtık mı yardım eden, bizim konumuza cevap yazan olmuyor. Şu teşekkür butonuna basmak bu kadar mı zor? Geçen klavye önerisi istedim 1 kişi yorum bile yapmadı. Böyle giderse artık bende yazmayı bırakacağım. Herkes ne hali varsa görsün bana da yazık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı