GTX 760 Overclock Yapma

Hüseyin123

Megapat
Daha fazla  
Asus geforce gtx 760 nvidia ekran kartım var ve overclock yapmak istiyorum. Zorlamadan max performans nasıl alabilirim? Yardım eden olursa sevinirim lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi afterburner yada EVGA Precision x yazılımlarından birini kullanarak başlayabilirsin. Öncelikle core clock'u 10 veya 15'e şeklinde arttırıp ardından stabilite kontrolü için 3dmark firestrike ve unigine valley'i kullanabilirsin.

GPU Tweak indirdim de şimdi neyi ne kadar arttırmam gerekiyo bilmiyorum :d

Yapacağın voltajlı overclock ile en kabadayı 5-6 fps'lik bir artış elde edebilirsin.

Ne kadar arttırman gerek sorusuna deneyerek yanıt bulacaksın. Frekansların artmış olması stabil olduğu anlamına gelmez. Bundan ötürü her artış sonrasında ufak testlere tabii tutacaksın.

Test edicem etmesinede elimde kalmasın kart? Ondan korkuyorum yanlış bişey yapıcam yanıcak gidicek diye.

Karta voltaj vermediğin sürece kartın yanıp bitip kül olması olanaksız. Bu tip hurafe ve şehir efsanelerinden öncelikle bir sıyrılın. Bilinçli yapılan her işlem başarıyla sonuçlanma ihtimalini arttırır. Gpu clock kısmından 10 veya 15'er birimler halinde arttır. Stok frekans + 15 şeklinde uygula ve gerekli testleri yap, baktın stabil +15 daha. Zaten bir noktada voltaj gerektiğini hissedeceksin ve ötesine geçip geçmemek tamamıyla senin elinde.

Önceliğin gpu clock, asıl fayda sağlayacak olan. Gpu sınırına ulaştıktan sonra memory'i de aynı şekilde arttırabilirsin.

Tamamdır denicem şimdi. Sadece apply dedim res atmaya gerek yok heralde pcye?

Apply demen kafi.

Bir yandan sıcaklıkları da kontrol et, ne seviyelerde bir bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…