GTX 760 sistemde grafik bozulması

hayta332

Hectopat
Herkese merhaba. Yaklaşık 20 gün önce Rufus yardımıyla Windows 11'e geçtim. Oyunları başlatırken ya da video izlerken yeşil ve mavi renk karışmasıyla birlikte grafik sorunları oluşmaya başladı. Bilgisayar bir süre durduktan sonra siyah ekrana geçip ya uygulamaları kapatmaya başladı ya da restartla düzelebildi. Windows 10'a 3 gün önce geri döndüm ancak benzer grafik sorunlarıyla bu sefer de Windows 10'da tekrar karşılaşmaya başladım. Son olarak karşılaştığım hatanın görüntüsü diğerlerinden biraz daha farklı oldu. Görüntüyü de ekliyorum. Bu arada sistemime çift monitör bağlı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

i7 4790k
GTX 760
16 gb DDR3 Dual Ram

Dosya Ekleri

• Image.jpeg
    Image.jpeg
    120,7 KB · Görüntüleme: 47
Herkese merhaba. Yaklaşık 20 gün önce Rufus yardımıyla Windows 11'e geçtim. Oyunları başlatırken ya da video izlerken yeşil ve mavi renk karışmasıyla birlikte grafik sorunları oluşmaya başladı. Bilgisayar bir süre durduktan sonra siyah ekrana geçip ya uygulamaları kapatmaya başladı ya da restartla düzelebildi. Windows 10'a 3 gün önce geri döndüm ancak benzer grafik sorunlarıyla bu sefer de Windows 10'da tekrar karşılaşmaya başladım. Son olarak karşılaştığım hatanın görüntüsü diğerlerinden biraz daha farklı oldu. Görüntüyü de ekliyorum. Bu arada sistemime çift monitör bağlı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

i7 4790k
GTX 760
16 gb DDR3 Dual Ram
Sanırım yanılmıyorsam ekran kartınız aşırı ısınma ve aşırı soğumadan dolayı işlemci çekirdek altında ki lehimlerin temazsızlık oluyor. Burayı araştırmadan sakın yapma kartı fırımlama yapman gerek ya da reballing yapan bir kurumsal bilgisayar tamircisine göndermen gerekiyor çünkü bu işlemi mahalle arasında ki bilgisayar tamircileri yapamaz.

Hocam gerek kasanın soğutması gerekse ekran kartının sıcaklığı hep stabil düzeyde ve 70 dereceyi geçmeyecek şekildeydi. 3 gündür deniyorum ve 1 gün boyunca normal videolarda herhangi bir hata vermeden görüntü vermeye devam etti. Dün tekrar aynı hatayı verdi ve çift monitör karardı ve ana monitöre 3-4 saniye sonra görüntü tekrar geldi. Bugün ise hata verip restart atmak zorunda kaldım ve ekran kartına bağlı olduğu halde sanırım mainboard üzerinden görüntü alıyorum. win+p yapınca ise kişisel bilgisayarınız görüntüyü başka bir ekrana yansıtamıyor hatasını veriyor. Reballing işlemi için de baktım ama bilgisayar hiç açılmıyor gözüküyor bende öyle bir sorun yok. Ramlerle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Memtest86 sonucu falan?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı