GTX 770 "kod 43" hatası nasıl çözülür?

rebaHmınanoD

Kilopat
PC dondu güç tuşuyla kapattım geri açtığımda malum olay yaşandı, ekran kartından görüntü almaya devam ediyorum ama oyun oynatma kapasitesi atariye döndü HDMI ile monitör hoparlörünü de algılamıyor. Görüntü net ve sorunsuz olunca yazılımsal olarak cortlamış olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünmeye başladım ama düzelmiyor, DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırdım, geri son sürüm kurdum, BIOS'u güncelledim, Windows'u 10'dan 11'e yükselttim ama düzelmedi. Aygıt yöneticisin'de ekran kartı kod 43 hatası veriyor, aygıt durduruldu yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'da kod 43 hatası, çoğu zaman donanımsal arızadan kaynaklanıyor.
10 yıldır içi açılmayan kartın durumu buydu, eski macunu temizledim saç kurutma makinesiyle ısıttım, kart yeniden hayata döndü, vatandaki en ucuz cooler master macunla işi çözmüş oldum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230625_123634.jpg
    IMG_20230625_123634.jpg
    158,4 KB · Görüntüleme: 42
Saç kurutma makinesi ile komple kartı mi istiyorsun yoksa sadece gpu mu?
GPU'yu merkez alarak tuttum ama hava her yere yayıldığı için kart tümüyle ısınıyor zarar görecek kadar ısınacağını sanmıyorum ama. Saç kurutma makinesinin sıcaklığı çok olmayacağı için de çok yakından tuttum neredeyse değecek kadar yakından 2300 W saç kurutma makinesiyle birkaç dakika.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı