neonflux55
Hectopat
Ben yakın zamanda bir sistem topladım ve bu sistemde eski monitörüm ve eski kartıma da yer verdim. Sistemi kullanmaya başladıktan sonra(veya öncesinde de olabilir ama tam hatırlamıyorum) bazı zamanlarda ekran dalgalanmaya başlıyor. Bu genellikle hareketli neon renklere sahip sahnelerde baş gösteriyor. Birkaç gündür de ekran bir kararıp sonra tekrar geri geliyor. Bunu oyun oynarken yapıyor.
Dalgalanma sadece anlık oluyor yani bir ekran görüntüsü aldığımda görüntüye baktığınızda o dalgalanmaları göremiyorsunuz. Monitörü kapatıp tekrar açtığımda ufak bir süre gidiyor ya da yerleri değişiyor. Örnek bir video:
Bu sorun monitörde midir? Ekran kartında mıdır? Yoksa bağlantılarda mıdır(monitörüm çok eski VGA dönüştürücü kullanarak bağlantı sağlıyorum. VGA kablosunu değiştirdim bir şey etkilemedi. DVI-VGA dönüştürücüsünü HDMI-VGA ile değiştirdim yine değişen bir şey olmadı.
Monitör : Casper 19 " 8-9 yıllık bir monitör
Ekran Kartı: GTX 770
İşlemci: i7 8700k
RAM: Gskill RipjawsV 3200 MHz 8 GB
Anakart: MSI Z370 Tomahawk
Kasa ve PSU: Xigmatek Glare7a
Dalgalanma sadece anlık oluyor yani bir ekran görüntüsü aldığımda görüntüye baktığınızda o dalgalanmaları göremiyorsunuz. Monitörü kapatıp tekrar açtığımda ufak bir süre gidiyor ya da yerleri değişiyor. Örnek bir video:
Bu sorun monitörde midir? Ekran kartında mıdır? Yoksa bağlantılarda mıdır(monitörüm çok eski VGA dönüştürücü kullanarak bağlantı sağlıyorum. VGA kablosunu değiştirdim bir şey etkilemedi. DVI-VGA dönüştürücüsünü HDMI-VGA ile değiştirdim yine değişen bir şey olmadı.
Monitör : Casper 19 " 8-9 yıllık bir monitör
Ekran Kartı: GTX 770
İşlemci: i7 8700k
RAM: Gskill RipjawsV 3200 MHz 8 GB
Anakart: MSI Z370 Tomahawk
Kasa ve PSU: Xigmatek Glare7a
Son düzenleyen: Moderatör: