GTX 770 sistem XP10 FPS sorunu

SaintM3

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar;

Neredeyse "Sosyal"de açtığım tüm konu başlıklarına önderlik eden belalım X Plane 10 ile sorunum devam ediyor. Çözüldü sandığım problem tekerrür etti, doğrusu hiç gitmedi. Normal zamanlarda 30-50 arasında değişen FPS, her 5 saniyede bir 0'a inip tekrar normal seviyelere çıkıyor. Haliyle bu durum da anlık takılmalara sebep oluyor ve insanı sinir ediyor. Ayrıca bu sorun sadece XP10'de var. GTA V'i en yüksek ayarlarda oynamama rağmen (yani bu da 2500 megabayt GPU kullanımı demek) hiçbir takılma, FPS kaybı yaşamıyorum. Hakeza diğer oyunlarda da durum aynı; ancak XP10 ile bir türlü baş edemedim. Format atıp yükledim olmadı, komple kaldırdım ve hiçbir eklenti olmadan yükledim gene olmadı, SSD'den kaldırıp bir güzel "secure erase" yapıp HDD'ye tekrar kurdum gene olmadı. Önceden, kullandığım CPU soğutmadan kaynaklandığını düşündüm; fakat 1 hafta kadar önce Corsair H100i'ye geçtim ve tekrar test ettim sonuç aynı. Simülatör içi sıcaklık değerleri CPU için 45-52, GPU için 60 derece civarlarında. BIOS, ekran kartı ve aklınıza gelebilecek ne varsa hepsi güncel durumda. En son sorun olarak Win 7'den kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünmekteyim. Sorun ne olabilir acaba?

Sistemim:
  • MSI Gaming 7 Anakart
  • MSI Nvidia GTX 770 2 GB 256bit Ekran Kartı
  • Intel i7 4790K 4.0 GHZ (OC'siz) İşlemci ve soğutma için Corsair H100i Sıvı Soğutma Sistemi
  • Corsair 8 GB 1600MHZ Ram
  • Windows 7 Pro İşletim Sistemi

Düzenleme: Sorun çözülmüştür. Çözüm için: FPS Suddenly Falls, Than Rises - Technical Support- Cuuby's Corner - X-Plane.Org Forum

Teşekkür ederim. Ne yazık ki orjinal değil. Ancak üniversiteler ücretsiz Win 8 keyi dağıtıyorlar. Onu alıp Win 8 yükleyip sonrasında Win 10'a geçebilirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı