GTX 770 sistemde görüntü bozulması

CobainsShotgun

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500
Ekran kartı
Gtx770
İşlemci
Intel (I7) 870
Herkese selam!

Eski bir bilgisayarım var, kabul ediyorum. Bu aralar pek severek oynadığım World of Warships'i fazlasıyla kaldırıyor-du.

Herhangi bir overclock işlemi yapmadım. Yalnızca ekranda görsellerdeki gibi şeyler çıkmaya başladı. Güvenli mod ve BIOS'ta karşılaşmamıştım hiç. Ama az önce güvenli Mod'da da yaptı.

Bilgisayar, Windows ekranına gelince birden kenarda minik yeşil şeyler çıkıyor. Daha çok GIF kısmında (yani ekran kartının render gerektirdiği hareketli yerlerde) çıkıyor.

Pek çok kanser türü ile grip de aynı semptomları gösterdiğinden hemen ekran kartı demek istemedim ama sanırım öyle.
Bugüne kadar hiç böyle sorunları olmadı ve hep gerektiğinden çok daha hızlı çalışan bilgisayar oldu. Maddi durumlar pek iyi olmadığından ve dolar kuru nedeni ile 100 TL'lik bir şey 1300TL falan olduğundan yenisini almak hayal geliyor ve belki biri benim fark etmediğim bir şey fark eder, bir süre daha kullanabilirim diye yazdım.

°Driver güncellemesi yaptım.

°Ddu ile kaldırıp tekrar başlattım (driver yüklü değilken neredeyse hiç sorun olmuyor.)

°Ekran kartını söküp tekrar temizledim ve sorun devam ediyor.

°Ekran kartını arkadaşım olmadığı için başka bir kasada ya da başka bir ekran kartını kasamda deneyemedim...

°Bilgisayar, yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı açılış ekranında restart attığı için de bilgisayarda gereken birçok test ya da durum raporunu da istemeniz halinde size veremeyebilirim.

Sizce bir sorun mu yaşıyorum yoksa bu sorundan da büyük bir şey ve artık ekran kartı ya da diğer bir parça ömrünü doldurmuş mu?

Şimdiden yorumlar, öneriler ya da başsağlığı dilekleriniz teşekkür ediyor ve yeni yılın sizlere, ülkemize ve cumhuriyetimize güzel şeyler getirmesini diliyorum.

Saygılarımla.

Dosya Ekleri

• IMG_20230103_171810.jpg
    IMG_20230103_171810.jpg
    400,7 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230102_181225.jpg
    IMG_20230102_181225.jpg
    229 KB · Görüntüleme: 50
Sağlam gtx 770 kaldı mı ya diyeceğim bu da gümlemiş. :(
Elveda World Of Warships klanım.
Elveda Discord'daki sabaha kadar Deep Purple dinlediğim dostlarım.
Elveda üç rakamlı elekt... Yok fatura hep öyle geliyor...

Kart arızalanmış VRAM arızası gibi duruyor. Youtube üzerinden tamir yapan kanallara bu fotoğrafı atarsan tamir masrafını ne kadar olduğunu söylerler.
Sevgili dostum. Sence çok büyük rakamlar isterler mi?

Elveda World Of Warships klanım.
Elveda Discord'daki sabaha kadar Deep Purple dinlediğim dostlarım.
Elveda üç rakamlı elekt... Yok fatura hep öyle geliyor...

Sevgili dostum. Sence çok büyük rakamlar isterler mi?
Evet isterler yani en az 500TL en çok sınırsız diyebiliriz. Sor eğer şu kadar derse kafana yatarsa yaptırırsın ben olsam satar 2.el kart alırım.

Evet isterler yani en az 500TL en çok sınırsız diyebiliriz. Sor eğer şu kadar derse kafana yatarsa yaptırırsın ben olsam satar 2.el kart alırım.

Ama böyle bozuk bir kartı kaç paraya sayabilirim ki? Bu tip bir ekran kartı baktım hiçbiri 3.000 Lira'nın altında değil.
Cidden çok bozuldu moralim. Gitar çalmak dışında yaptığım en güzel şey biraz sohbet edip oyun oynamaktı...
Umarım para ayarlayabilir, kötü der olsa bir ekran kartı alabilirim.

Hocam bilgisayarınızdan ekran kartını çıkarıp bilgisayarı öyle başlatın bir.
Onboard ekran kartını denememi söylüyorsun sanırım. Ben Bios'tan ayarını yapmama rağmen Onboard ekran kartı görüntü vermedi. Zaten eski belki çoktan bozulmuştur o da.

2.el RX 570 alınabilir. 1000 - 1500 arası bulabilirsin. 10 yıllık kart bozulması normal sizin yapabileceğiniz birşey yok. Ne kadar eder onu bilmiyorum ama sağlamları 1200 civarına ilana koyulmuş.
Seni biraz fazla darlandım özür diliyorum ama RC 570 böyle bir kart mı? O kadar kötü bilgisayarlarım oldu ki, benim için en iyi kart 770.
Ayrıca AMD arayüzünü de hep çok modern ve şık bulmuşumdur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı