GTX 770 vs 4 GB ekran kartları

KerpetenAlii

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 4 yıldır sahip olduğum sistemim;
İşlemci: Intel Core i5 4670K 3.40GHz
Ekran kartı: ASUS GTX 770 1046 MHz 2 GB 256 bit
RAM: 16 GB
Harddisk:1 TB
(Diğerlerini hatırlamıyorum ve bilgisayarım bakımda olduğu için bakamıyorum.)

Ekran kartımın 2 GB olması yüzünden yetersiz olduğunu düşünmeye başladım. Örnek vermek gerekirse, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'in ayarlarını yaparken ekran kartımın belleğinin ne kadarını kullanacağını gösteren bir bar ile karşılaştım. Bu bar çözünürlüğü ve grafikleri artırttıkça oldukça fazla bir şekilde artıyordu. Bu yüzden ekran kartımın yetersiz olduğunu düşündüm.

İnternette benim ekran kartım ile 4 GB olan başka ekran kartlarını karşılaştırdım ve ekran kartımın 256 bit olduğunu fark ettim (evet daha yeni ). 256 bit olduğunu için GB eksikliğini kapatabileceğini düşündüm ve internete baktım. FPS testlerinde 1050 Ti gibi 4 GB 128 bit ve frekansı daha yüksek ekran kartlarından daha iyi olduğunu gördüm ama bu bilgiler bana çok yeterli olmadı. Bu yüzden bu yazıyı yazmak istedim.

Benim ekran kartım neden belleği yüksek olan ekran kartlarına bedel? GTX 770'in fiyatına yakın FPS ve özellikle grafik ve çözünürlük konusunda hangi ekran kartları daha iyi? FPS testlerinde 1920x1080 sende yüksek ayarlarda ısınmadan ve kasmadan oynarlarken ben neden oynayamıyorum? FPS testlerinde öyle olmasının sebebi diğer donanımlar mı?

Grafikleri VRAM mi oluşturuyor? Grafik işlemcisi oluşturuyor. VRAM ayar sınırı gibi birşey. Onun dışında ne dediğinizi de çok anlamadım.

GB bir depodur, asıl önemli olan o depodaki verileri alıp ekrana çizen işlemcidir. GTX 770'in işlemcisi 1050 Ti'nin çöpünden çok daha güçlüdür muhtemelen.

1050 Ti'nin 4 GB olması bir işe yaramaz çünkü işlemcisi 4 GB gibi büyük verileri işleyebilecek kadar güçlü değil. O 4 GB'ı kullanman için ayarları ultraya alman lazım ama 1050 Ti'nin işlemcisi ultra ayarlarda oyunu oynatamaz. 4 GB göz boyamak için konulmuş o karta

Bit değeri de artık önemsiz. Eğer ekran kartlarını kıyaslamak istiyorsan içlerindeki grafik işlemcilere bakman lazım.

Grafikleri VRAM mi oluşturuyor? Grafik işlemcisi oluşturuyor. VRAM ayar sınırı gibi bir şey. Onun dışında ne dediğinizi de çok anlamadım.

Benim ekran kartım ile 4 GB 128 bit ekran kartlarındaki fark ne kadar? Ekran kartında bakılması gerekenler neler?

Benim ekran kartım ile 4 GB 128 bit ekran kartlarındaki fark ne kadar? Ekran kartında bakılması gerekenler neler?
Grafik işlemcisi. Ve tabiki grafik işlemcisi gücüne göre düşük bir VRAM'i varsa başka alternatifler bulun(Örneğin RTX 3090 ekran kartının 8GB VRAM'i olduğunu düşünün. Grafikleri çok açamazsınız ve bu da darboğaza sebep olur).

Peki, 3000 TL civarlarında çözünürlük, grafik ve FPS'in ortalama olduğu ekran kartları neler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…