GTX 770 vs R9 280X

hangi ekran kartı almaliyim

• Gtx 770

Oy: 50 64,9%
  • R9 280x

Oy: 28 36,4%

• Oy verenlerin toplamı
    77
Son düzenleyen: Moderatör:
Anandtech'den yaptığınız testler güvenilir değil. Render'da GTX 770 ile R9 280X'i kıyasladığınız zaman R9 280X geçiyor, Hem de açık ara farkla. Render'de geçmesi mümkün değil kardeşim. Buradan Anandtech'in AMD yanlısı olduğunu anlıyoruz. GPUBoss nasıl Nvidia yanlısı ise Anantech de AMD yanlısı.

Metro LL'yi ele alalım. R9 280X ultra ayarlarda 3 FPS geçiyor GTX 770'i. Ama Nvidia kartta Metro LL'yi ultraya aldığınız zaman Physx açılıyor, bu da FPS düşüşü yaşatıyor. 1-2 FPS daha az alabilirsin ama alacağın görüntü kalitesi R9 280X'den çok daha fazla.

Oyun piyasası Nvidia'nın elinde kardeşim. AMD'nin Mantle teknolojisinden kimse memnun değil. Battlefield 4 hariç şu an piyasadaki bütün oyunlarda başarısız oldu. AMD alırsan şu an faydalanabileceğin oyun sayısı iki. Birisi Battlefield 4, diğeri Thief. Thief'te Mantle'yi açarsan alacağın bug hatalarının haddi hesabı yok. Mass Effect 4 Mantle'den vazgeçti, The Witcher 3 Mantle'den vaz geçti. Miror's Edge nasıl yan çizerim diye bakıyor. (Kaynak: PC Gamer)

Nvidia destekli oyunlardan sadece birkaç tanesi:
Cryostasis
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Metro LL
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Batman Arham City
Batman Arkham Origin
PlanetSide 2
AC 4

Bu oyunlar sadece birkaçı. Çoğu oyun Physx desteklemese bile en azından Nvidia'nın Txaa'sını destekliyor. Yeni çıkacak Assassin's Creed Unity de Nvidia destekli. Ekran kartını pazar payını göze alarak satın al kardeşim. Şu an Nvidia'nın elinde bu pazar payı. AMD'nin daha çok yolu var.

Amd'nin Mantle teknolojisini göze alırsak.
İncelediğim Mantle teknolojisi adlı konularda Mantle'yi en iyi R9 290 ve üstünün desteklediğini söylemekteler.
Tabi ki R7 serisi falan da desteklemekte. Şuan için R9 290 aşağısındaki ekran kartlarında donmalar takılmalar yarattığı söylenmekte. Mantle teknoloji şuan beta aşamasında daha sonra güncellemelerle bu sorun halledilebilir ama @Silinen üye'nın dediği gibi oyun piyasası Nvidia'nın elinde ve arkadaşın verdiği örnekler çok güzel.
Nvidia'nın da Mantle teknolojisi gibi bir teknoloji çıkarabileceğini düşünüyorum. (Benim düşüncem)

R9 280x.Bırakın nvidia fanboyluğunu.
Alakası yok, ben okuduğum yazılarda Mantle teknolojisi şuan için çok iyi olmadığını öğrendim.
Ama bütçe daha fazla olur ise R9 290 almasını öneririm. R9 290 dan aşağısı şuan Mantle'yi pek iyi bir şekilde desteklemiyor. Ve şu an için Mantle teknolojisini kullanan oyun sayısı az ama artacaktır fakat bunu kullanırken bazı sorunlarla karşılaşıyorlar ve bunu çözülmesinin 1-2 yılı alacağını düşünüyorum. Eğer şimdi alınacaksa GTX 770 alınmalı.

Siz bilirsiniz ben kendi hakkım olan fikrimi söyledim.

Gtx 670 slı.
Hd 7950 crossfire.

Nedenini bilmiyorum ama hd 7950'den güçlü gtx 670 nedense physx açıkken hd 7950'nin ortalama olarak 2-3 fps altında kalıyor üstelik gtx 670, hd 7950'den performans açısından üstünken. AMD Radeon HD 7950 DirectCU II TOP Edition compare Nvidia GeForce GTX 670 MSI Power Edition GPU

Hayır, bence R9 280. Çünkü, R9 280 OC yapılarak GTX 770'e yetişiyor. R9 280X, bir GTX 770'e göre daha fazla ısınır ama oyunlarda daha fazla FPS verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…