Hayir, neden kizayim. Evet, sogutma ve performans olarak Tri-X'den bir adim onde ama Vatan'a stok gelmiyor diye kaldirildi. Maalesef ki GTX780, performans olarak R9 290'in gerisinde.
Powercolor markasi bir aralar cidden islerini iyi goturemiyordu. R9 serisini cikardiktan sonra resmen fiyati, sessizligi, performansi ve susuk sicakligi ile bir F/P marka haline geldi.
Gunumuzde i5 ve i7 islemciler arasinda pek FPS farki yok. Ha nasil olur, i5-4670K'i O.C yapmadan kullanirsin, i7-4770K'ya O.C yaparak abanirsin ve 5-10 FPS fark cikar ortaya.
Benim size yapacagim oneriler onlardi, size mecburi olarak bu butcede R9 290X onermek zorundayim.
Dedigim gibi, bu butcede degismesi gereken bilesenler;
1- Guc Kaynagi
2- SSD
3- Harddisk
Eger bu bilesenlerden rahatlikla bir 250TL kar saglayabilirsen (ki rahatlikla olur bence), R9 290X PCS+ yonel derim.
Bu bilesenler ile 250TL kar saglayamiyorum dersen, tek secenek R9 290 Vapor-X olacaktir.
Dipnot: Sapphire markasi, sorunlu ve arizali cikan R9 modellerini direk yeni ekran kartlariyla degistiriyor. Vapor-X ekran kartlari, digerlerinden daha farkli bir sogutmaya ve daha iyi performansa sahip. Fiyati yuzunden secilmese de, gayet harika. Sistem bostayken, ekran karti yuk altinda degilken ve fazla isinmadigi zamanlarda "sadece ortadaki" fan donuyor. Oyunlarda ise uc fan birden devreye giriyor.