GTX 780 Ti için Core i5 4670K mı FX X8 8320 mi?

dozana

Hectopat
Arkadaşlar bu 2 işlemci arasında kaldım. i5 fiyat bakımından daha pahalı tabi 230 TL fark var. PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End bu linke göre amd daha iyi ama kararsız kaldım. Fikirlerinizi ve nedenini bana söylerseniz sevinirim. Yeni bilgisayar toplayacağım ve GTX 780 Ti almaya karar verdim. Bu nedenle işlemciden biraz kısmak zorunda kaldım. Bu işlemciler dar boğaz yapar mı? O konuda da bilgi sahibi değilim, kararsızım.

Bu işlemciler darboğaz yapmaz. İşlemciye yüksek OC yapan biri değilim, öyle geldiği gibi kullanırım diyorsanız da K olanı değil düz 4670 alabilirsiniz. En olmadı 4690 da alabilirsiniz.

Amd performans olarak burada daha ön plana çıkmıyor mu? Benim asıl öğrenmek istediğim noktalardan biri bu amd'nin suçu ne? O kadar sistem toplayacağım param çöpe gitsin veya sonradan arıza çıkartsın istemiyorum. Aşırı ısınma performans kaybı gibi.

İleriye dönük bir sistem almanı öneririm. İleriki zamanlarda İntel "Broadwell" destekli işlemciler çıkarıcak. Buna uygun bir anakart alarak İ5 4670K çalıştırıp, ileriki zamanlarda da "Broadwell" destekli işlemci alabilirsiniz. Yani "İntel" yaparsanız ek masraf yapmayada gerek kalmıyacaktır.

Intel'in yeni işlemcisinin soket 1150 ile uyumlu olabileceğini biliyor muyuz? Yeni işlemci alırsam bence anakartı da değiştirmem gerekir.

8320'yi iyi bir sogutma ile 4.5 civarına cekip turbo ve bazı ayarları kapatıp voltajıda sabitlediginiz zaman 60hz'da yeterli oldugunu düşünüyorum, stock kullanılmaz otomatik olan bazı ayarlar boguyor işlemciyi ani fps düşüşleri yaşanıyor kullanılabilir ama yinede 780 ti tavsiye etmiyorum 8320/4670k 290/780 her oyunda monitörünüzü fazlasıyla doyuracaktır .

@dozana

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı