GTX 780M FPS Sorunu

Emir Bozkır

Hectopat
Yer
İstanbul, Turkey
Merhaba arkadaşlar , MSI Dragon Edition 2 laptopum var. Ekran kartı olarak GTX 780M var. Crysis 3 , Hitman gibi oyunlar en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynanabilirken Slender man arrival oyununda en düşük ayarlarda 20 FPS zor görüyorum. Bunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim.

Hocam bu sorun genel olarak yeni MSI'larda var sanırım. Ben de ge70 aldım bf 3 çok akıcıyken crysis 3 ve gta 4 lagdan geçilmiyordu hatta konu bile açtım. Yapman gereken şey güç seçeneklerinden minumum ve maximum işlemci kullanımını %99a çekmek. Aynısını yaptım tüm oyunlarım düzeldi. Fakat bu sorun niye yeni seride oldu çözemedim. Çünkü bir nevi turbo boostu kapatıyoruz. 3.4 ghz için para dökenler olabilir

Oyunu ne yazıki orjinal alamadım çünkü orjinalini satan biryer bulamadım. Steam ve Playstore'a baktım yok. Orjinalini nerden alabileceğimi bilen bir arkadaş varsa çok sevinirim. Normalde korsana karşı ve emeğe saygı duyduğumdan her oyunun orjinalini alırım. Fakat bulamadığım için ve çok merak ettiğim için korsan indirmek zorunda kaldım.

Kendi yaşadğınız bir sorunu bütün markaya ya da seriye mal edemezsiniz. Biz teste gelen üründe böyle bir sorun yaşamadık ki incelemeye bakabilirsiniz.

Öyle demek istemedim aslında. Bazılarında bu problem yok. Ama böyle sorun yaşayan çok ben de o yüzden dedim. Böyle yaparsa sorun çözülecektir.

Dostum sırf sorunu cevaplamak için foruma üye oldum. Bende de aynı bilgisayar var, bende aynı sorunu yaşıyordum. Bir gün oyuna girerken power tuşunun turuncu değil (NVIDIA aktif değil) beyaz olduğunu gördüm. Yani oyun bilgisayara o kadar hafif kalıyor ki esas oyun ekran kartı devreye geçmiyor. Bunu devreye geçirmek için oyunun üzerine sağ tıkla ve orada run with graphic processor gibi bi şey yazmalı (ben ingilizce kullanıyorum) oradan NVIDIA ekran kartını seç ve oyunu çılgınlar gibi oyna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…