Steam üzerinden GTA 5 aldım. Oyuna giriyorum hem ofline hem onlineda acayip bir kasma yaşıyorum(araba sürerken falan). Normal durunca sıkıntı yok ama. Oyun içerisinde Grafik ayarlarında hepsini normal yaptım en düşüğe indirmeye çalıştım 990MB kullanılan/2000MB mevcut var ama yine kasıyor da kasıyor. Ne yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum. Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.
PC özelliklerim;
Notebook Markası
Asus
İşlemci Markası
Intel
İşlemci Modeli
4. nesil Intel® Core i5-4200H Çift Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci Tipi
Intel Core i5
İşlemci Hızı
i5-4200H - 2.8 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar
Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olacak ama az önce aynı sorun yüzünden oyunu rage quit yaparak terk ettim. Aynı ekran kartını kullanıyorum ancak benim laptopum daha üst model. Sabit dururken 75 fps alıyorum fakat arabaya falan binince fps direkt 3-4-5 seyrediyor sürekli olarak. Kafayı yemek üzereyim. Sıcaklık değerlerini takip ediyorum. İşlemcim pek ısınmıyor. Ekran kartı masaüstünde 45-50 civarı, oyunda ise 85'e kadar çıkıyor. İşin garip tarafı ise, Nvidia Gaming Experience ile oyunu optimize ettiğimde ayarları high-very high arası Full HD ayarlıyor. Ben her şeyi en düşüğe alıp çözünürlüğü de düşürmeme rağmen fps değerleri pek değişmiyor. @Recep Baltaş Abi gözünü seveyim bir fikir ver. Yumruğumu laptopun içinden geçireceğim çok az kaldı
Dostlar sorunları okudum çok ilginç,aklıma benim de yaşadığım sonradan farkettiğim durum geldi,biliyorsunuz sisteminizde çift ekran kartı var biri tasarruflu intel biri nvidia acaba intelle mi açmaya çalışıyor sistem çünkü düşük fps anlarımda 850mx 5fps verecek bir kart değil hiç değil ultra yapsan yine 5 e düşmez, nvidia ayarlarına bir baksanız.Onun dışında hdd kaynaklı olabilir, ama genelde hdd kaynaklı oldu mu anlık fps düşmeleri oluyor, yollar geç geliyor vb.
Güzel düşündün dostum fakat takdir edersin ki Intel işlemci oyunu çalıştırsa 75FPS değerlerini görmek imkansız olurdu. Zaten onu anlayabiliyorum ya. Bilgisayar ekran kartını etkinleştirdiği zaman muazzam bir fan hızı değişikliği oluyor