GTX 850M Kod 43 Hatası

Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar bilgisayarımda ekran kartında kod 43 hatası var 2-3 gündür araştırmalar yapıyorum. BIOS yazılımını bulamadım bulabilen olursa çok sevinirim. Ulaştığım sonuçlar:

-TXC 25.0 ES7R(Frekans üreten) donanımında hata olabilir.
-Ekran kartının BIOS'u silinmiş olabilir.
-PCI-E yollarında hata olabilir.
-Aynı zamanda Intel(R) 8 Series PCI Express Root Port #2 -8c12 port kayıp
-Intel(R) 8 Series/C220 Series Thermal - 8C24 arada bir çevrimiçi olup sonra çevrimdışı kalıyor.
Şimdi bütün bu düşündüğüm hataların yardımını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
TXC 25.0 ES7R(Frekans üreten) donanımında hata olabilir.
Bu hatanın kristal osilatör ile ilgisi yok.
Ekran kartının BIOS'u silinmiş olabilir.
BIOS hasar görmüş olabilir. AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın. Hiç mavi ekran aldınız mı?
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
PCI-e yollarında hata olabilir.
GPU-Z'de paylaştığınız görsel GPU şuan deaktif olduğu için en alt hızda çalışıyor. GPU'nun anlık hızına göre PCI-e hattını genişletebilir ve mevcut sürümünü otomatik olarak yükseltip düşürebilir. Bu gayet normal.

Kod 43 hataları genelde grafik işlemci arızasından kaynaklanıyor. BIOS güncellemesi yapıp temiz Windows 10 x64 kurulumu problemi çözebilir.

Bu hatanın kristal osilatör ile ilgisi yok.
Abi Kristal Osilatör Frekans üretir bun da aynı zamanda aktiflik de aktifliği belirler. Çünkü ekran kartına veya dediğim gibi Thermal-8C24 olan parça arada bir çalışıp sonra devreden çıkarılmış gibi yapıyor.
Kod 43 hataları genelde grafik işlemci arızasından kaynaklanıyor. BIOS güncellemesi yapıp temiz Windows 10 x64 kurulumu problemi çözebilir
BIOS Kurulumu yapmaya çalıştım ama anakartımda en son çıkan yazılımı (X550JKAS303 )yüklediğim için kurulum yapmamı engelliyor.Bunu aşmam için bir yöntem tarif ederseniz hemen yararlanırım burdayım gece boyu takip ediyorum konuyu.
Not:Öğrenciyim Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3.sınıfım bu hatayı anakartı yakma pahasına bile olsa kendim çözmek istiyorum. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.
Not 2: Sistem raporunu ancak yükleyebildim adresten sorun varsa hemen değiştirebilirim. Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Son düzenleme:
BIOS kurulumu yapmaya çalıştım ama anakartımda en son çıkan yazılımı (X550JKAS303 ) yüklediğim için kurulum yapmamı engelliyor.
BIOS'u downgrade edip tekrar deneyin. Eğer olmazsa BIOS eepromunu söküp programmer ile güncel yazılımı tekrar flashlayıp deneyin.

Ben de elektronikçiyim o sebeple söyledim. GPU için ayrılmış osilatör tipi SMD CMOS CXO tipinde bir osilatör olması gerekiyor. Osiloskop veya frekansmetren varsa bunu test edebilirsin fakat sıkıtının osilatörde olma ihtimali çok düşük. Kod 43 hatasının genelde hangi sebeplerden kaynaklı olduğunu belirtmiştim. Elektronik bilginiz varsa bileşenleri tek tek ölçerek sıkıntıyı aramaya başlayabilirsiniz. Anakart karşımda olmadığı sürece size daha fazla yardım edebilmem mümkün değil. Arızanın üstesinden gelebilmeniz için çevrenizde mutlaka bilgisayar teknik servis tecrübesi yaşamış birileri olması gerekiyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hocam ismimi soyismimi kullanarak bana ulaşırmısınız

BIOS'u downgrade edip tekrar deneyin. Eğer olmazsa BIOS eepromunu söküp programmer ile güncel yazılımı tekrar flashlayıp deneyin
Bu program hakkında çok bilgi sahibi değilim araştırıcam. Ama bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sorunum devam ediyor yok mu çözüm?

Arkadaşlar anlamadığım bir şekilde ekran kartı pcı express x8 v3.0 yükseldi ve asic quality diye birşey geldi lütfen bir bakın

Dosya Ekleri

• asq.PNG
    58 KB · Görüntüleme: 138
Arkadaşlar anlamadığım bir şekilde ekran kartı PCI Expess x8 v3.0 yükseldi ve asic quality diye birşey geldi lütfen bir bakın.
Ekran kartınızın PCI-e sürümü anlık olarak 1.1'den 3.0'a kadar çıkabilir bu gayet normal. Güç tüketimi ve PCI-e yollarının verimli kullanılabilmesi için kuzey köprüsü/GPU tarafından bu kontrol edilir.

Asic Quality ise silicon wafer'larının fırından çıkıp performansa göre sınıflandırılmış halinin kalite yüzdesidir. O değer her zaman çıkmayıp arada bir çıkıyorsa ve PCI-e sürümü yükte değilken kafasına göre yükseliyorsa öncelikle sorunu kendin tespit etmen gerekiyor. Ben size gerekeni söyledim. Lütfen elimizin altında olmayan bir anakartın donanımsal sorununu uzaktan çözmemizi beklemeyin. Kod 43 hatası genelde donanımsal olduğu için envai çeşit çözümleri var. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…